Olasz konyha: Ricottás és fűszeres palacsinta

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók (6-8 személyre):

1 csésze sima liszt

3 nagy, enyhén felvert tojás

3 evőkanál olvasztott vaj

1 és 3/4 csésze tej

4 ek. vaj

 

 

 

 

Töltelék:

50 dkg ricotta sajt

2 evőkanál friss, aprított bazsalikom

2 evőkanál friss, aprított petrezselyem

15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

6 evőkanál vaj

6 evőkanál sima liszt

2,5 csésze tej

4 kiskanál vaj külön

1/4 csésze tejföl


Elkészítés:
1. Öntse a lisztet egy nagy edénybe. Vájjon egy mélyedést a liszt közepébe, és lassan öntse bele az előzőleg összekevert tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Fakanállal óvatosan keverje el csomómentesre, majd hagyja állni 2 órát hűvös helyen.
2. Olvasszon meg két evőkanál vajat egy kisméretű palacsintasütőben, közepes lángon. Mikor a vaj fortyogni kezd, öntsön rá vékony rétegben palacsintatésztát, és süsse körülbelül egy percig, majd a másik oldalát még 30 másodpercig. Hasonló módon süsse ki a többi palacsintát.
3. A töltelék elkészítéséhez keverje össze a ricottát, a bazsalikomot, a petrezselymet és a parmezánt, majd tegye félre. Olvasszon meg 6 evőkanél vajat egy közepes méretű lábasban, közepes lángon. Adja hozzá a lisztet, és főzze fél percig, majd öntse hozzá a tejet, és folyamatosan kevergetve várja meg, amíg besűrűsödik. Öntse a kész szósz felét a ricotta-fűszerkeverékbe és keverje össze alaposan.
4. Öntsön egy kanál töltetet a palacsintára és göngyölje fel. Felszolgálás előtt melegítse fel a palacsintákat langyos sütőben, és végül a maradék töltelékkel locsolja meg az egészet.

 

Remélem, ízleni fog!

Címkék: bazsalikom fűszer palacsinta parmezás ricotta sajt

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu