Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (6-8 személyre):
1 csésze sima liszt
3 nagy, enyhén felvert tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
1 és 3/4 csésze tej
4 ek. vaj
Töltelék:
50 dkg ricotta sajt
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
2 evőkanál friss, aprított petrezselyem
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 evőkanál vaj
6 evőkanál sima liszt
2,5 csésze tej
4 kiskanál vaj külön
1/4 csésze tejföl
Elkészítés:
1. Öntse a lisztet egy nagy
edénybe. Vájjon egy mélyedést a liszt közepébe, és lassan öntse bele az
előzőleg összekevert tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Fakanállal
óvatosan keverje el csomómentesre, majd hagyja állni 2 órát hűvös
helyen.
2. Olvasszon meg két evőkanál vajat egy kisméretű
palacsintasütőben, közepes lángon. Mikor a vaj fortyogni kezd, öntsön
rá vékony rétegben palacsintatésztát, és süsse körülbelül egy percig,
majd a másik oldalát még 30 másodpercig. Hasonló módon süsse ki a többi
palacsintát.
3. A töltelék elkészítéséhez keverje össze a ricottát,
a bazsalikomot, a petrezselymet és a parmezánt, majd tegye félre.
Olvasszon meg 6 evőkanél vajat egy közepes méretű lábasban, közepes
lángon. Adja hozzá a lisztet, és főzze fél percig, majd öntse hozzá a
tejet, és folyamatosan kevergetve várja meg, amíg besűrűsödik. Öntse a
kész szósz felét a ricotta-fűszerkeverékbe és keverje össze alaposan.
4.
Öntsön egy kanál töltetet a palacsintára és göngyölje fel. Felszolgálás
előtt melegítse fel a palacsintákat langyos sütőben, és végül a maradék
töltelékkel locsolja meg az egészet.
Remélem, ízleni fog!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pesto alla genovese
Bolognai palacsintatekercs
Crespelle al prosciutto e mozzarella, sonkás-mozzarellás sült palacsinta
KÃÂRTYÃÂS:SAJTOS SÃÂTEMÃÂNY