Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kicsontozott töltött pecsenyekacsa
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa (1,80 kg)
25 dkg darált sertéshús
15 dkg kacsamáj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
2 g őrölt fehér bors
1 g Cayenne-bors
1 g őrölt szerecsendió
2 g majoránna
só.
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen:
vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd
egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán
a bordacsontok mentén a húst szépen egyben
lefejtjük. Azután a combjait és a szárnyait
csontozzuk ki. Ezt követően kiterítve (bőrével
a deszkára) sózzuk, borsozzuk, majoránnával
jól befűszerezzük. Összehajtjuk, félretesszük.
A töltelékhez a kacsamájat kevés vízzel leforrázzuk,
majd hideg vízzel lehűtjük, s kockákra vágjuk.
Kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd hagyjuk
kihűlni.
A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az áztatott
zsemlét, a tojást, a Cayenne-borsot, az őrölt
szerecsendiót, a sót, a fehér borsot, és
jól összedolgozzuk. Csak ezután tesszük bele
a kockákra vágott kacsamájat és a gombát.
Ezekkel is jól összekeverjük.
A kicsontozott kacsát bőrére fektetjük, és
a tölteléket rúdalakban a közepére halmozzuk.
A széleket ráhajtogatjuk, henger alakúra
formázzuk. Ezután előzőleg jól beolajozott,
többrétegű alufóliába fektetjük. Szorosan
begöngyöljük, tepsibe helyezzük. Kevés vizet
öntünk alá, és forró sütőben (kb. 180 °C)
párolva készre sütjük. Ügyelve arra, hogy
egy kevés víz mindig legyen alatta. Mérettől
függően 80-120 percig sütjük. Húsvillával
időközben meggyőződünk a puhaságáról. Ha
már könnyedén bele tudjuk szúrni a villát,
akkor biztosak lehetünk abban, hogy megpuhult.
Ezután a fóliából kicsomagoljuk, áttesszük
egy másik, tiszta tepsibe, és forró sütőben
pirosra sütjük. Tálaláskor fölszeleteljük,
tálalótálra tesszük. Adjunk mellé burgonyapürét,
aminek tetejére pici olajban pirított, kockákra
vágott füstölt sonkát szórtunk. Díszíthetjük
még apró színes paprikakockákkal is.
Elkészítési idő: 90 perc
Egy adag: 2860 kJ/680 kcal
Ajánlott ital: villányi cabernet.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!