Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az omlós tésztához:
1 narancs,
50 g cukrozott narancs,
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
250 g lágy vaj/margarin,
200 g porcukor,
2 tojássárgája,
1 tojás,
A töltelékhez és a díszítéshez:
150 g őszibaracklekvár,
2 ek. őszibaracklikőr,
2 csepp zöld ételfesték,
150 g málna-/ribizlilekvár,
2 ek. málnaszörp,
150 g sárgabaracklekvár,
2 ek. barackpálinka,
50 g vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan
megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük, héját lereszeljük, majd
félbevágjuk, levét kinyomjuk, és átszűrjük. A cukrozott narancshéjat
apróra vágjuk vagy megdaráljuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és 1
csipet sóval.
Elkészítjük az omlós tésztát: a vajat/margarint és a porcukrot a kézi
robotgép dagasztóspiráljával simára kidolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt és
a cukrozott narancshéjat, a tojássárgákat és a tojást, összekeverjük.
Beledolgozzuk a sütőporos lisztet és 2-3 ek. narancslét, cipót formálunk
belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 éjszakán át
pihentetjük.
3-4 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A
tésztát lisztezett munkalapon vagy két, liszttel beszórt sütőpapírlap
között 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Csillagokat, virágokat, szíveket és
fenyőfákat vagy egyéb alakzatokat szúrunk ki belőle, és a sütőlapokra
rakosgatjuk. A kiszaggatott tésztaalakzatok felét azonos, de 1-2
mérettel kisebb formával kiszúrjuk .
Fél
órára hidegre tesszük, majd középső bordamagasságon 8-10 percig
sütjük. A sütőlapon hagyjuk langyosra, rácsra rakosgatva pedig egészen
kihűlni.
Három edénykében, külön-külön, 1 percig forrósítjuk az őszibaracklekvárt
az őszibaracklikőrrel és az ételfestékkel, a málna-/ribizlilekvárt a
málnaszörppel, a sárgabaracklekvárt pedig a barackpálinkával.
Szitakanálban sorra mindegyiket áttörjük-szűrjük , és kissé hűlni
hagyjuk.
A porcukrot átszitáljuk, vastagon meghintjük vele a lyukas
tésztaalakzatokat . A lekvárokat 3 kisebb mélyhűtőtasakba szedjük . A
tasakokat kissé megtekerve összetömörítjük a bennük lévő lekvárt,
egyik csücsküket levágjuk. A teli tésztaalakzatokat 3 részre osztjuk,
megpöttyözzük a lekvárokkal , és tetejükre helyezzük-illesztjük a
porcukorral meghintett párjukat . A megtöltött kekszeket hagyjuk
teljesen megszikkadni-száradni, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban,
sütőpapírral rétegezve tároljuk. Minél tovább állnak, annál finomabbak,
porhanyósabbak lesznek. Olyan szépek, hogy akár ajándékba is adhatjuk
őket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!