Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5
dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk. A
lisztet gyors mozdulatokkal belekeverjük, és addig keverjük, amíg a
massza
elválik az edény oldalától. A forró tésztába egymás után beledolgozzuk a
tojásokat. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral
bélelt tepsibe
8 cm hosszú csíkokat nyomunk, egymástól jókora távolságra. 200 fokra
előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és
további 5
perc alatt ropogósra sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad
kinyitni, mert a tészta összeesik. A fánkokat kivesszük, és rácsra téve
kihűtjük. A fánkok tetejét bekenjük a mázzal, és hagyjuk megszáradni.
Krém
A baracklekvárt összeturmixoljuk, a rummal
felforraljuk. A fánkokat félbevágjuk, a felső részek tetejét megkenjük
lekvárral. A porcukrot a citrom reszelt héjával, a
tojásfehérjével és 3 evőkanál citromlével simára keverjük, majd kissé
felmelegítjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a
héját, a bort és a cukrot egy fazékba tesszük, felmelegítjük. A
tojássárgáját a keményítővel és 1,5 dl citromlékeverékkel simára
keverjük, majd az egészet forrásig hevítjük. A zselatint kinyomkodjuk,
és a még meleg krémbe keverjük. Azután a krémet – gyakran megkeverve –
hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből habot verünk, belekeverjük a
kissé megdermedt krémbe, és csillagcsöves nyomózsák segítségével
megtöltjük a fánkokat.
Máz
A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!