Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák
Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.
A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk
a vöröshagymával, a fokhagymával együtt,
kevés vízben föltesszük főni. Szemes borssal,
babérlevéllel fűszerezzük, és hozzáadjuk
a karikákra szelt citromot. Kb. 1 órai főzés
után a páclevet levesszük a tűzről, hozzáöntjük
a vörösbort, és kihűtjük. A libamellet kicsontozzuk,
és beletesszük a páclébe, majd az egészet
a hűtőszekrénybe helyezzük, és a húst 36
órán keresztül érleljük. Elkészítéskor a
libamellet a pácléből kiemeljük, szárazra
itatjuk és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat
forrósítunk, ebben a húst elősütjük, majd
a forró sütőbe téve még kb. 10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mártást. A megmosott
brokkolit enyhén sós vízben puhára főzzük,
leszűrjük, és finom szűrőn keresztül áttörjük,
vagy turmixgéppel pépesítjük. Világos vajas
rántást készítünk, amit tejszínnel engedünk
fel, hozzákeverjük az áttört brokkolit, a
megtisztított és durvára tört mandulát, és
mártás sűrűségűre forraljuk. Sóval, őrölt
fehér borssal és reszelt szerecsendióval
fűszerezzük.
A megsült libamellet fölszeleteljük, tálra
rendezzük, és körbeöntjük az elkészített
mártással. Köretnek vajas zöldségeket tálalunk
hozzá.
Elkészítési idő: 90 perc + pácolás
Egy adag: 4020 kJ/960 kcal
Ajánlott ital: tokaji furmint
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!