Olasz konyha: Pácolt libamell mandulás brokkolimártással

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák

Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.

A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk a vöröshagymával, a fokhagymával együtt, kevés vízben föltesszük főni. Szemes borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és hozzáadjuk a karikákra szelt citromot. Kb. 1 órai főzés után a páclevet levesszük a tűzről, hozzáöntjük a vörösbort, és kihűtjük. A libamellet kicsontozzuk, és beletesszük a páclébe, majd az egészet a hűtőszekrénybe helyezzük, és a húst 36 órán keresztül érleljük. Elkészítéskor a libamellet a pácléből kiemeljük, szárazra itatjuk és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, ebben a húst elősütjük, majd a forró sütőbe téve még kb. 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A megmosott brokkolit enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és finom szűrőn keresztül áttörjük, vagy turmixgéppel pépesítjük. Világos vajas rántást készítünk, amit tejszínnel engedünk fel, hozzákeverjük az áttört brokkolit, a megtisztított és durvára tört mandulát, és mártás sűrűségűre forraljuk. Sóval, őrölt fehér borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A megsült libamellet fölszeleteljük, tálra rendezzük, és körbeöntjük az elkészített mártással. Köretnek vajas zöldségeket tálalunk hozzá.
Elkészítési idő: 90 perc + pácolás
Egy adag: 4020 kJ/960 kcal
Ajánlott ital: tokaji furmint

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

nagyon jó ünnepi menü.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez sem semmi!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu