Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sztaroszta gombaleves (6 főre)
Hozzávalók: 10 dkg
füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 paradicsom, 1 paprika, 1
kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 50 dkg vargánya (vagy 5 dkg
szárított vargánya), csipetnyi tárkony, 5 dkg reszelt tészta.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, egy dl tejföl, egy evőkanálnyi mustár, egy dl tejszín.
A
füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A pörcöket a zsírból
kiszedjük, a kolbászt karikákra szeleteljük, és mindegyiket
félretesszük.
A visszamaradt zsírban átpároljuk a kockákra vágott
vöröshagymát, a tűzről félrehúzva megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, és
felöntjük vízzel.
A paradicsomokat és a paprikát négyfelé vágva beledobjuk. Őrölt
feketeborssal, és babérlevéllel ízesítjük, majd beleszórjuk a gombát.
Összefőzzük, és felöntjük a fazekat vízzel. Amikor már megfőtt a gomba,
a reszelt tésztát is beletesszük.
Közben elkészítjük a habarást. A lisztet a tejszínnel,
tejföllel, és mustárral csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
Hozzáadjuk a kolbász-és szalonna darabkákat, csipetnyi tárkonnyal
ízesítjük, összeforraljuk, és tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!