Olasz konyha: Narancsos tiramisu

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Narancsos tiramisu

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Narancsos tiramisu fahéjas mézes lappal

Hozzávalók:


Valentin vacsora a sztárbloggertőlA mézes laphoz:

  • 17 dkg liszt
  • 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és fahéj
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg méz (kb. 1 dl)
  • 1 tojássárgája felverve


A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dl frissen facsart narancslé
  • 0,5 dl limoncello (olasz citromlikőr)
  • étcsokoládé
  • és reszelt narancshéj a díszítéshez


Két vagy akár három nappal korábban készítsük el a tésztát: keverjük el a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Morzsoljuk el vele a vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojássárgáját, dolgozzuk össze, formáljunk belőle cipót. Tegyük legalább 30 percre a hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc
alatt süssük készre.
Tálalás előtti nap állítsuk össze a desszertet: a mascarponét keverjük simára a tejjel, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A narancslevet keverjük el a citromlikőrrel. A mézes lap felével béleljünk ki egy
mélyebb tálat, locsoljuk meg egyenletesen a likőrrel kevert narancslé felével. Kenjük rá a mascarpone felét. Helyezzünk rá újabb réteg mézes tésztalapot, locsoljuk meg a narancslé másik felével, kenjük rá
a maradék mascarponekrémet.
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Tálaláskor szórjuk meg reszelt narancshéjjal és étcsokoládé-forgáccsal.

Címkék: http://www.startlap.hu/konyha/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De jó lenne egy szelet...köszike Editkém, puszi, Hajni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu