Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos tiramisu fahéjas mézes lappal
Hozzávalók:
A mézes laphoz:
A krémhez:
Két
vagy akár három nappal korábban készítsük el a tésztát: keverjük el a
lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Morzsoljuk el vele a
vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojássárgáját, dolgozzuk össze,
formáljunk belőle cipót. Tegyük legalább 30 percre a hűtőbe. Lisztezett
deszkán nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, és helyezzük sütőpapírral bélelt
tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc
alatt süssük készre.
Tálalás
előtti nap állítsuk össze a desszertet: a mascarponét keverjük simára a
tejjel, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A narancslevet
keverjük el a citromlikőrrel. A mézes lap felével béleljünk ki egy
mélyebb
tálat, locsoljuk meg egyenletesen a likőrrel kevert narancslé felével.
Kenjük rá a mascarpone felét. Helyezzünk rá újabb réteg mézes
tésztalapot, locsoljuk meg a narancslé másik felével, kenjük rá
a maradék mascarponekrémet.
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Tálaláskor szórjuk meg reszelt narancshéjjal és étcsokoládé-forgáccsal.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Minden,amit az olasz konyháról tudni kell
Medvehagymás fritatta-húsvéti tojásrecept
Így készül a sajttorta
3 finomság burgonyából