Olasz konyha: Tengeri herkentyűk a piacon

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Ha sok halat és tengeri kütyüt fogyasztunk, csökkenthetjük a vér koleszterinszintjét, sőt: még a nemi vágy is fokozódik, hiszen a halaknak és a tenger gyümölcseinek magas a cinktartalma, ami meghatározó szerepet játszik a nemi hormonok aktiválásában is.

 

Az általános szabály: a vásárlásnál legyünk nagyon éberek és odafigyelők, az előkészületekben pedig rendkívül gondosak! A halak és a tengeri herkentyűk elkészítéséhez kell a rutin, és elengedhetetlen néhány aromás fűszer, valamint egy üveg finom bor.
A legjobb, ha még a vásárlás napján elkészítjük a halakat vagy a tenger gyümölcseit, és azonnal el is fogyasztjuk az ételt. Az ideális az lenne, ha Magyarországon is élve tudnánk megvenni ezeket az állatokat, de sajnos hozzánk az alapanyagok mind külföldről érkeznek - így elkerülhetetlen, hogy az utazás során már veszítsenek a frissességükből.

 

Hogyan ismerjük fel a friss árut?

A nemrég kifogott hal húsa kemény, a kopoltyúja élénkvörös, a pikkelyei csillogóak, a szeme tiszta, az állat pedig friss szagú. A kagylók terén semmiképp ne vegyünk meg olyat, amely már kinyílt, rákokból pedig már nem élő, nagytestű példányokat.

Vásárláskor kérjünk a halra vagy az egyéb állatokra egy zacskóban jeget, hogy a hazaút során is biztosítani tudjuk a hűtésüket. A legjobb, ha nagy forgalmú helyen vesszük a tenger gyümölcseit, illetve a halakat, mert ott gyorsabban fogynak, így állandóan frissül a kínálat. Ha tehetjük, kérjük az árut közvetlenül a hűtőből, és ne pedig a jégre, mustrára kitett példányokat vegyük meg.

Címkék: hal herkentyű kagyló polip rák tengeri

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu