Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagy melegben nem vágyunk nehéz ételekre és nincs kedvünk sokat pepecselni a konyhában sem. Olyan ételeket és italokat válogattunk össze, amit könnyű elkészíteni és emellett üdítően hatnak a szervezetünkre.
Könnyű leves, főzés nélkül
Az uborkáról már régen nem pusztán a hagyományos saláta jut eszünkbe. A görög eredetű tzatz ikit sokan megkedvelt ék
idehaza is, már-már elmaradhatatlan kelléke egy-egy nyári grillezős
vacsorának. A most bemutatott leves nagyon közeli rokona, és amellett,
hogy rövid idő alatt elkészíthető, a másik nagy előnye, hogy előr e megcsinálhatjuk, így akár vendégváróként is bevethetjük.
Hideg uborkaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dl joghurt
- 1 dl tejföl
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Só, fehérbors
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az uborkát lereszeljük, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Mindezeket egy magasabb edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejtermékeket és a fehérbort, majd kézi turmixgéppel egyneműsítjük. Sóval és borssal ízesítjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kevés natúr felvert tejszínhabbal dúsíthatjuk.
Hal és zöldség: a nyerő páros
Nagy
kár, hogy mi magyarok nem fogyasztunk sok halat, pedig természetes
vizeink és a halastavaink bőséges alapanyagot szolgáltatnak hozzá.
Legalább hetente egyszer kerülhetne halétel az asztalunkra, mert értékes
fehérjéi és zsírsavai elengedhetetlenek az érrendszerünk
karbantartásához, a betegségek megelőzéséhez. Hizlaló köretek helyett
adjunk mellé zöldséget, és máris kész az egészséges és roppant ízletes
főétel.
Marinírozott fogas filé cukkini carpacchio-val és sült endíviával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg fogas filé
- 2 db cukkíni
- 2 db endívia
- 1 csokor kapor
- Só és bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A bőrös fogast felszeleteljük, és hirtelen megsütjük úgy, hogy kérget kapjunk, de a hús maradjon szaftos.
Ezután a fehérborba sót, borsot, fokhagymát, kaprot és olívaolajat
teszünk, majd a fogast ebbe a marinádba helyezzük. Legalább 24 órát
érleljük hűtőben.
A vékony szeletekre vágott cukkínit és a leveleire szedett endíviát
sóval, borssal fűszerezzük, és kevés olívaolajon roston megsütjük.
Ezután a fogast a szószból kivesszük és tányérra helyezzük, a marinádot leszűrjük.
A fennmaradt fokhagymás-kapros sűrűjét tejszínnel felfőzzük, majd ráöntjük a halra.
Limonádé variációk
Kettő gyümölcsös ital receptjét osztjuk meg önökkel, melyeket fogyaszthatunk akár étkezés előtt, akár azt követően. A receptben szereplő long drink-es poharat bármilyen 4-5 dl-es pohárral helyettesíthetjük, bár akkor nem lesz ennyire szép az elkészített ital látványa. Nehogy elrettentsen minket a tömőfa hiánya (ez nem kötelező kellék egy átlag konyhában), helyette a fakanál nyele is megteszi.
Egy long drink-es pohárba öntsünk 3 cl cukorszirupot, erre facsarjuk
rá 1 lime levét. Egy másik lime-ot gerezdekre vágunk, a pohárba
halmozzuk, tömőfával összetörjük. Ráhelyezzük a mentaleveleket (kb. 10
db-ot), tört jeget adunk hozzá, koktélkanállal felkeverjük, 3 dl
szódavízzel felengedjük.
Lime karikákkal, mentaággal, szívószállal díszítve kínáljuk. Kívánság szerint alkohollal is készíthető ez a koktél.
Egy long drink-es pohárba öntsünk 3 cl cukorszirupot, erre facsarjuk
rá 1 lime levét. Cikkekre vágunk fél-fél narancsot és lime-ot,
beletesszük a pohárba, de nem törjük össze. Tört jéggel összekeverjük, 3
dl szódával felengedjük.
Narancskarikákkal, lime karikákkal, szívószállal díszítve kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!