Olasz konyha: Hungária szelet

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hungária szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hungária szelet

A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10

dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.

•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük

a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral

elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A

masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott

szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt

diót, szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk.

•Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.

A krémhez: 10 dkg Ráma margarin, 20 dkg cukor, 5 dkg darált

dió, 5 cl kaszinó rum, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt.

•A tejben folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd

félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, dióval és

a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük.

A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj.

•Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.

•Elkészítés: A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre

tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt

megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen

megdermedt, készre szeleteljük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu