Olasz konyha: Palacsinta receptek

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A legjobb palacsinta receptek


Bemutatunk három desszertet, amelyet most egy kicsit másképpen fogunk elkészíteni, mint ahogyan azt megszoktuk.

Íme, három palacsinta recept, amelyek gyorsan és könnyedén elkészíthetőek, de mégis nagyon finomak.

Palacsinta tészta (20 darabhoz):

Hozzávalók:

4 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda
30 dkg liszt
csipetnyi só, mokkás kanál vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódát, a sót, a cukrot, majd a lisztet folyamatosan adagoljuk, és csomómentesre keverjük. Ezután kezdhetjük is kisütni a palacsintákat.

Vaníliafagylalttal töltött palacsinta erdei gyümölcs mártással (6-8 főre):

Hozzávalók a töltelékhez:

500 g vaníliafagylalt
10 dkg friss eper
Hozzávalók a mártáshoz:
3 evőkanál cukor
30 dkg erdei gyümölcs
3-4 dl vörösbor
1 rúd fahéj, vagy 1 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:

Cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és lassú tűzön addig főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz.

A palacsintákat vaníliafagylalttal és eperdarabokkal megtöltjük, majd a háromszögformára hajtogatjuk, végül pedig ráöntjük a mártást és tálaljuk.

Mentás túróhabbal töltött palacsinta

Hozzávalók a töltelékhez (6-8 főre):

30-40 dkg túró
2dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 reszelt citrom héja, és leve
1 nagy csomag friss menta

Elkészítés:

A túrót sűrű szitán áttörjük, majd a mentát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a túróval elkeverjük. Végül megtöltjük a kapott töltelékkel a palacsintákat, és friss mentalevelekkel és tejszínhabbal díszítjük.

Csokolédés-Bailey’s-es palacsinta

A már ismert módón elkészítjük a palacsinta tésztát, annyi különbséggel, hogy a tésztájába 1-2 dl Bailey’s-t öntünk. Majd kisütjük, és elkészítjük hozzá a mártást.

Hozzávalók a mártáshoz:

1 evőkanál kristálycukor
3 dl tejszín
3-4 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tejszínt lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, csomómentesre keverjük. Ezután az étcsokoládét kockára törjük, majd a vaníliás- és a kristálycukorral együtt hozzáadjuk, és mártássűrűségűre főzzük.

A palacsintákat tetszés szerinti formára hajtogatjuk és ráöntjük a csokoládé mártást, majd tejszínhabbal tálaljuk.

http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/a-legjobb-palacsinta-receptek

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu