Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Igazi olasz finomság az amaretti, ami tulajdonképpen mandulás puszedli.
Hozzávalók:
- 25 dkg mandula
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 cl olaj
- 2 dkg liszt
- kevés citromlé
Első lépésként vizet forralunk egy lábosban. Mikor már forr a víz, beledobjuk a mandulákat és várunk 1-2 percet, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután a langyosra hűtött mandulákat egyesével kinyomjuk a felpuhult héjából, egy tálcára tesszük és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Hagyjuk kiszáradni, majd daráljuk le.
Ezt a ledarált mandulát hozzáöntjük a porcukorhoz, a kemény habbávert cukor és tojásfehérje keverékéhez.
Kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük a diónyi nagyságú masszákat, melyeket akár kávéskanál segítségével is formázhatunk. 150 fokon kb 35-40 perc alatt kész.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!