A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, és finomra vágom.
Felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a
darált húst, és
többször megforgatva, megkavarva megsütöm. (Én legtöbbször marhahúst
használok hozzá, de ízlés szerint készülhet sertésből vagy szárnyasból
is.) Ezután
a megmosott, apró kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet, zellert,
fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paradicsomkonzervet, cukrot is
beleteszem. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítem, és a húslevessel
felöntöm. Letakarva 20-25 percig lassú tűzön megfőzöm, időnként
kevergetem. A spagettit enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm, és melegen
tartom. A hússal főtt mártásból kiveszek egy keveset és elkeverem a
tejszínnel, majd folyamatosan keverve visszaöntöm a húshoz. Ha
szükséges, utánaízesítek. Végül a forró spagettire öntöm a húsos
mártást, tányérokra szedem, és a juhsajtot a tetejére morzsolom.
Tálaláskor frissen aprított fűszernövénnyel, petrezselyem zöldjével
megszórom.
Kommentáld!