Olasz konyha: Húsos spagetti
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Katonáné Margit | Kilépés

Húsos spagetti

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 doboz paradicsom konzerv
- ízlés szerint
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 1/2 liter húsleves
- 50 dkg spagetti
- 10 dkg juhsajt-2
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 dl étolaj
- 1 teáskanál kristálycukor
- 10 dkg leveszöldség
- 1 csokor petrezselyem zöld
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, és finomra vágom. Felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a darált húst, és
többször megforgatva, megkavarva megsütöm. (Én legtöbbször marhahúst használok hozzá, de ízlés szerint készülhet sertésből vagy szárnyasból is.) Ezután
a megmosott, apró kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paradicsomkonzervet, cukrot is beleteszem. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítem, és a húslevessel felöntöm. Letakarva 20-25 percig lassú tűzön megfőzöm, időnként kevergetem. A spagettit enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm, és melegen tartom. A hússal főtt mártásból kiveszek egy keveset és elkeverem a tejszínnel, majd folyamatosan keverve visszaöntöm a húshoz. Ha szükséges, utánaízesítek. Végül a forró spagettire öntöm a húsos mártást, tányérokra szedem, és a juhsajtot a tetejére morzsolom. Tálaláskor frissen aprított fűszernövénnyel, petrezselyem zöldjével megszórom.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu