Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához:
4 tojás
13 dkg kristálycukor
1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
8 dkg sütőmargarin
1 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt
A mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé
Citromos süti elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos
habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját
belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén
hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd
hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét
kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos keverékbe
forgatjuk. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal
kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos keveréket belesimítjuk.
Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160
°C) kb. 25 percig sütjük. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a
porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik.
Majd egyenletesen a tésztára kenjük, és dermedni hagyjuk. A máz
sűrűségét víz hozzáadásával szabályozhatjuk. Ha színes mázat szeretnénk,
akkor a víz helyett rumot, vagy valamilyen befőtt levét is használjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Diós-citromos sütemény
Citromos spagetti
TUDÃÂSTÃÂR-KÃÂRTYÃÂN:CITROMRÃÂL, TUDNIVALÃÂK
KÁRTYÁS:VAJAS SÜTEMÉNY SAJTKRÉMMEL