Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
csipet oregánó
csipet bazsalikom
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olíva olaj
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral összekeverjük, és kb. fél
órát pihentetjük. Nyáron, vagy ha elég meleg van, akkor kevesebb idő is
elég. Amíg az élesztő pihen, mérjük ki a finomlisztet és a réteslisztet
egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, az olajat, az
összetört fokhagymát, valamint a sót. A mennyiség nem szentírás,
kinek-kinek ízlése szerint. Ha az élesztő megkelt, öntsük a liszthez, és
gyúrjuk a tésztát a lehető legkeményebbre. Miután elkészültünk a
gyúrással, válasszuk szét a tésztát három egyenlő részre. A kapott
cipókat helyezzük vissza az edénybe, és szórjunk a tetejére egy
csipetnyi lisztet. Ezután takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Ha jól
csináltunk mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog
dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. A tepsit
mindig olajozzuk ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta.
Sütésnél a tésztát kinyújtjuk félujjnyi vastagra, rápakoljuk a
feltétnek valókat és előmelegített – nagyon forró ? sütőben 10-15 percig
sütjük. Feltétnek bármilyen megoldás szóba jöhet, de a legjobb talán, a
paradicsommártás. De megkenhetjük pizza szósszal, rá egy pici reszelt
sajt, tetejére ízlés szerint szalámi, sonka, gomba, kolbász vagy ki,
amivel szereti és legfölül megint sajt.
Pizza szósz készítése: dobozos paradicsomot szét turmixszolunk, oregánóval, borssal, sóval, olíva olajjal fűszerezzük.
Paradicsommártás recept
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Országos házhoz szállítás: Falatozz.hu
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.
KÃRTYÃS:Gyors gombás pizza
KÁRTYÁS RECEPT-PIZZA KÉSZÍTÉSE