Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 padlizsán
só
bors
2-3 szárzeller és sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerzd fokhagyma
3 ek. liszt
8 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
1-1 tk majoránna
ételízesítő
5 dl passzírozott paradicsom
2 ek olajbogyó
10-10 dkg juhsajt és felkozkázott baconszalonna
Elkészítése:
1.
A padlizsánokat hosszában felszeleteljük,besózzuk,10 percig pihentetjük,majd szárazra töröljük.
Lisztben megforgatjuk,6 ek olívaolajon mindkét oldalukat 2 percig sütjük.,majd kivesszük.
2.
A kétféle hagymát felaprítjuk és a többi olajjal együtt felhevített zsiradékon megpároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zellet és sárgarépát,majd 2 percig pároljuk.
A paradicsompürével,sóval,borssal,majoránnával ízesítjük.
Felöntjük a passzírozott paradicsommal és 2 dl vízzel,bele keverjük az ételízesítőt és 5 percig pároljuk.
Végül beleszórjuk a vékonyan felkarikázott olajbogyót.
3.
A padlizsánt,a szalonnát és az összemorzsolt sajtot margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük,közben a rétegekre mártást merünk.
Előmelegített sütőben,200 fokon 25-30 percig sütjük.
Tipp:
A hozzávalókat ízlés szerint variálható:
Pédául vöröshagyma helyett 1-2 gerezd fokhagymával fűszerezhető.
Kukoricát is tehetünk bele vagy apró kockákra vágott paradicsomot.
Friss rozskenyeret vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Cukkinis lassagne marhahússal
Bolognai palacsintatekercs
Lasagne
Paradicsom tárolási tippek