Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az olaszok kedvenc előétele a pirítós kenyér (antipasti), amelyet oliva olajjal és fokhagymával ízesítenek és felszeletelt paradicsommal és bazsalikommal fogyasztják.
Egy másik kedvelt előétel az olivaolajban és balzsamos ecetben megpuhított franzella szelet.
Néha egyenesen tésztával kezdenek, de csak kicsi adagokkal. Ezt a fajta ételt primonak nevezik.
Éttermekben és különleges alkalmakon többször is felszolgálnak ilyenféle ételeket. Például, kezdhetnek rizzsel és utána következhet ravioli. Ebben az esetben a rizset assaggio de primi-nek nevezik (egy féle első fogás).
A legfontosabb az, hogy a primo mennyisége ne legyen több egy tálkánál.
Makaróni helyett felszolgálhatnak levest vagy rizst.
A secondo állhat halból, húsból, tojásból vagy egy zöldség keverékből.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gomba tonhallal
Olasz pirítós(bruschetta)
Könnyű spenótgombóc