Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
A gnocchi eredetileg krumplival készült, ám ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.
Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)
Hozzávalók:
1 csésze ricotta
fél csésze reszelt parmezán
1 nagy tojás sárgája
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi tengeri só
3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva
1 evőkanálnyi friss petrezselyem, apróra vágva
2 evőkanál margarin
1 evőkanál olívaolaj
egy csipet chilli
Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval.
A panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben
elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a
sokcsillagos éttermek desszertlapján is.
Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.
Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is.
|
|
Nyáron a melegben jobban kívánjuk a gyümölcsöket, mint a tömény csokoládét. Ha desszerte, édességre vágyunk, inkább a hűsítő gyümölcsös készítményeket kívánjuk. Az olasz konyha a gyümölcsös tiramisut is ismeri:
- 30 dkg mascarpone
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás sárgája
- 20-25 babapiskóta
- 2 pohár narancslé
- 1,5 kg friss gyümölcs (több féle is lehet)
Először a kristálycukrot elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a mascarponét is.
16 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Az olaszok puliszkája a polenta, melynek elkészítése nagyon egyszerű. Én a gorgonzolás polenta receptjét ismerem, ezt szeretném nektek megmutatni:
Forralj fel egy fazékban 2,5 dl tejet. Utána tegyél hozzá 2,5 dl vizet, 25 dkg kukoricadarát és egy kis kanál sót, majd habverővel kevergesd. Az egyveleget lassú lángon főzd egészen addig, míg az le nem válik az edény faláról. A tűzről levéve keverd hozzá a 2,5 dkg gorgonzolát, a 2,5 dkg vajat és tegyél hozzá ízlés szerint egy babérlevelet és egy kis őrölt feketeborst.
Most, hogy itt van a gyümölcsök szezonja, biztosan sokan hozzáláttok a lekvárok főzéséhez. Egy Dr. Oetker receptet szeretnék veletek megosztani. Ez egy nagyon-nagyon finom kajszi-földieperlekvár, ráadásul olasz módra!
Hozzávalók:
- 4,5 dkg kajszibarack
- 4,5 dkg eper
- 250 ml fehérbor
- 100 ml Grappa (olasz törköly pálinka)
- 3,5 dkg cukor (lehet gyümölcscukor vagy szorbit, vagy akár 25 ml folyékony édesítő is)
- 1 tasak dzsemfix (dr. oetker dzsemfix szuper 3:1) vagy diabetikus befőzőcukor (dr.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Ha Olaszországba utazunk, biztosan felkeresünk kimondottan olasz éttermeket is, hogy belekóstolhassunk a híres olasz ízvilágba. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez az ország az, ami hihetetlen gasztronómiával és különleges ízharmóniával rendelkezik. A finom pizzák, a sajtok, a különleges fűszerek, az egzotikus gyümölcsök és az azokból kinyert italok, a jobbnál jobb borok, mind-mind csalogatják a külföldieket.
A világhálón barangolva találtam egy irományra, ami érdekes lehet azoknak, akik érdeklődnek az itáliai gasztronómia iránt.
16 éve | Siposné Margit | 0 hozzászólás
Egy kedves barátnőmtől kaptam kipróbálásra ezt a receptet, neki nagyon jól sikerült. Én még nem próbáltam, de gondoltam addig is megosztom veletek.
Ha négy személyre főztök, a következő mértékeket kell szem előtt tartani:
- 60 dkg borjúcomb
- 25 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 0,5 dl sherry
- 2 ek citromlé
- só
Első lépésben megfőzzük a zöldborsót sós vízben. Közben felolvasztunk vajat egy serpenyőben, majd beletesszük a megpucolt és szeletekre vágott gombát.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 15 dkg zellerkocka
- 5 dkg földimogyoró
- 2 db zöldpaprika
- 1/2 cs. retek
- 1/2 citrom
- olaj
- só
- feketebors
- szardellapaszta
- 1 fejessaláta
Megfőzzük és pároljuk a rizst, közben pedig a zellerkockát is megfőzzük egy kis sós vízben. Utóbbi, ha megfőtt, lecsepegtetjük. A paprikát és a retket alapos mosát után metéltre vágjuk.
Később, a kihült rizst, a szeletelt paprikát, retket és a zellerkockát egy edénybe tesszük és hozzáadjuk az apróra összevágott földimogyorót is.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Igazi olasz finomság az amaretti, ami tulajdonképpen mandulás puszedli.
Hozzávalók:
- 25 dkg mandula
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 cl olaj
- 2 dkg liszt
- kevés citromlé
Első lépésként vizet forralunk egy lábosban. Mikor már forr a víz, beledobjuk a mandulákat és várunk 1-2 percet, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután a langyosra hűtött mandulákat egyesével kinyomjuk a felpuhult héjából, egy tálcára tesszük és meglocsoljuk egy kevés citromlével.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás