Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

Hozzávalók:

 

- 2 zacskó babapiskóta

- 3-4 dl hideg kávé

- 250 gr mascarpone

- 3 tojás

- porcukor

- rum, rumaroma

- kakaópor (lehetőleg keserű)

 

 

A tojásokat szétválasztom. A sárgájához ízlés szerint porcukrot adok, amit habosra keverek. Eztán hozzáadom a rumot vagy rumaromát, a mascarponét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

 

Egy mély tálba beleteszem az előtte kávéba mártogatott babapiskótákat és rétegenként megkenem krémmel. Addig csinálom, amig el nem fogy, a lényeg, hogy felülre krém kerüljön.

Tovább 

Már biztosan ettél profiterolt, ha igen, akkor tudod, hogy nem mindig sikerül jót enni. Én azt tapasztaltam, hogy vagy nagyon jól megcsinálják, vagy nagyon rossz az íze. Hát most találtam egy receptet, ki fogom próbálni. Tedd ezt te is, ha szereted, és mesélj, hogy sikerült! Ha jól, várom a kóstolót is! :)

 

Hozzávalók:

- 3 dl víz

- 24 dkg vaj

- 37 dkg liszt

- 12 db tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

- 1/2 l tej

- 10 dkg cukor

- 5 dkg étcsoki

- 6 tojássárgája

- tejszínhab

 

 

A vajat felforraljuk.

Tovább 

 

Egy igazán finom receptet kaptam a hétvégén egy barátnőmtől, megmondom őszintén, én még nem próbáltam ki, de az ő elkészítésében nagyon-nagyon finom a pesto siciliano. Elmondása szerint nem egy nagy dolog elkészíteni.

 

Akkor lássuk!

 

Kell hozzá:

 

- 1 csipet só

- 1 csipet bors

- 1 ek apróra vágott petrezselyem

- 1 kk zellerlevél

- 2 db bazsalikom

- 3-4 ek olíva olaj

- 50 db fenyőmag vagy dió

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 db paradicsom

 

 

A paradicsomokat kimagozom és meghámozom, a petrezselymet, zellerlevelet és bazsalikomot apróra vágom, a fokhagymát apróra töröm.

Tovább 

Egy régebben netről nyomtatott, kipróbált és bevált receptet szeretnék nektek leírni:

 

Hozzávalók négy főre:

 

- 4 szelet borjúhús

- 4 szelet sonka

- 10 dkg vaj

- 8 dkg parmezán sajt

- meleg paradicsommártás

 

A kiklopfolt húst bepanírozzuk, majd serpenyőben vajon kisütjük. A megsült szeletekre rátesszük a sonkát, sajtot szórunk rá és lefedve sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad. Ha kivesszük a sütőből, meglocsoljuk egy kis paradicsommártással és már ehetjük is!

Tovább 

Hozzávalók:

- 40 dkg marhahús

- 40 dkg spagetti tészta

- 15 dkg paradicsompüré

- 2 vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 ek olaj

- 1 ek cukor

- 10 dkg sajt

- só, bors, oregano, bazsalikom

 

Először az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom az olajban, majd a darálthússal együtt pirítom. Hozzákeverem a paradicsompürét, a cukrot, az apróra nyomott fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Ezután párolni kell kevés vizet többször hozzáöntve.

A tésztát kifőzzük, tálaláskor pedig a tetejére tesszük az öntetet, amit reszelt sajttal szórunk meg.

Tovább 

Készítsünk igazi olasz spagettit, alla carbonara! A következő receptet tavaly nyomtattam az olaszreceptek.hu oldalról.

 

Elkészítéséhez szükségesek:

 

- 1,5 l tej

- 5 ek extra szűz olívaolaj

- 40 dkg spagetti tészta

- 10 dkg pancetta

- 3 dkg reszelt parmezán sajt

- 2 dkg reszelt pecorino sajt

- 50 ml tejszín

- 3 tojás sárgája

- 1 tojás fehérje

- 3 db hagymakarika

- 1,5 pohár száraz fehérbor

- bors

- só

 

A császárszalonnát kockára vágjuk és a hagymakarikákkal együtt olajban megpirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

ez nem carbonara, nagyon úgyfest,de köze nincs, de biztos finom, mint a magyar pizza

Tovább 

Igazi olasz receptet kaptam nemrég, amit sajnos még nem próbáltam ki, de ahogy a neve, úgy az íze is igen hangzatos. Megírom nektek is, aki kipróbálta, meséljen a sikerekről!

 

Hozzávalók 4 főre:

 

- 25 dkg hosszúmetélt

- 2 padlizsán

- 4 gerezd fokhagyma

- 4 ek olívaolaj

- 5-6 zsályalevél

- ízlés szerinti sajtmennyiség az étel tetejére

 

Míg a tésztát sós vízben főzzük, készítsük elő a padlizsánt: felkockázzuk, megsózzuk és nedvszívó papírra tesszük.

Utolsó hozzászólás

csernák imréné üzente 16 éve

nem lehet rossz,kipróbálom.

Tovább 

Egy igen kedvelt olasz fűszer az oregánó, ami nagyon ízletessé teszi ételeinket. Másik nevén szurokfűnek hívják, ugyanis az oregánó a szurokfüvek családjába tartozó fűszer- és gyógynövény. Egész Európában ismerik, de leginkább a mediterrán konyhákra, közülük is főképp Olaszország konyhájára jellemző.

 

Nagyor erős illatú növény, ami markáns ízt ad a különféle ételeknek. Leginkább salátákat fűszereznek vele, de levesekhez, töltelékekhez, burgonyás ételekhez, pástétomokhoz, sőt a pizzákhoz is illik.

Utolsó hozzászólás

németh erzsébet üzente 16 éve

Ismerem nagyon régóta és a kertemben is évről - évre szépen virit.: Böbe!

Tovább 

Olaszország északi részén igen jó a rizstermelés, innen híresült el a sokak által nagyon szeretett rizottó is. Többféle módja van elkészítésének, ízlés szerint lehet zöldséggel vagy akár a tenger gyümölcsseivel.

 

Most az olivarizottó elkészítését szeretném bemutatni. Olaszországban ettem, nagyon ízlett. Elkészítéséhez itthon is lehet alapanyagokat kapni.

 

Vékonyra vágok 4 gerezd fokhagymát és egy nem túl nagy fej vöröshagymát. Ezeket csak világosra pirítom olajban.

Tovább 

Az elmúlt évben csodálatos nyarat töltöttem a Garda-tó partján, Limoneban. Természetesen a táj is gyönyörű, de ez egy másik klub témája :).

 

Aki már járt a Garda-tó környékén, biztosan megkóstolta a Limoncinót, azt a finom, inkább a hölyek által kedvel likört, amit az ott termett citromokból készítenek. Igazi mediterrán íz, nem szabad kihagyni.

 

Az igazit persze ott ihatjuk, azonban valami hasonlót mi is elkészíthetünk házilag.

 

Ami kell hozzá:

 

5 db nagy citromot meghámozunk ügyelve arra, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon a sárga héjon.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu