Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Kerényi Boglárka | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 2 zacskó babapiskóta
- 3-4 dl hideg kávé
- 250 gr mascarpone
- 3 tojás
- porcukor
- rum, rumaroma
- kakaópor (lehetőleg keserű)
A tojásokat szétválasztom. A sárgájához ízlés szerint porcukrot adok, amit habosra keverek. Eztán hozzáadom a rumot vagy rumaromát, a mascarponét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Egy mély tálba beleteszem az előtte kávéba mártogatott babapiskótákat és rétegenként megkenem krémmel. Addig csinálom, amig el nem fogy, a lényeg, hogy felülre krém kerüljön.
Már biztosan ettél profiterolt, ha igen, akkor tudod, hogy nem mindig sikerül jót enni. Én azt tapasztaltam, hogy vagy nagyon jól megcsinálják, vagy nagyon rossz az íze. Hát most találtam egy receptet, ki fogom próbálni. Tedd ezt te is, ha szereted, és mesélj, hogy sikerült! Ha jól, várom a kóstolót is! :)
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 24 dkg vaj
- 37 dkg liszt
- 12 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 1/2 l tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 6 tojássárgája
- tejszínhab
A vajat felforraljuk.
|
|
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Egy igazán finom receptet kaptam a hétvégén egy barátnőmtől, megmondom őszintén, én még nem próbáltam ki, de az ő elkészítésében nagyon-nagyon finom a pesto siciliano. Elmondása szerint nem egy nagy dolog elkészíteni.
Akkor lássuk!
Kell hozzá:
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- 1 kk zellerlevél
- 2 db bazsalikom
- 3-4 ek olíva olaj
- 50 db fenyőmag vagy dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
A paradicsomokat kimagozom és meghámozom, a petrezselymet, zellerlevelet és bazsalikomot apróra vágom, a fokhagymát apróra töröm.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Egy régebben netről nyomtatott, kipróbált és bevált receptet szeretnék nektek leírni:
Hozzávalók négy főre:
- 4 szelet borjúhús
- 4 szelet sonka
- 10 dkg vaj
- 8 dkg parmezán sajt
- meleg paradicsommártás
A kiklopfolt húst bepanírozzuk, majd serpenyőben vajon kisütjük. A megsült szeletekre rátesszük a sonkát, sajtot szórunk rá és lefedve sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad. Ha kivesszük a sütőből, meglocsoljuk egy kis paradicsommártással és már ehetjük is!
16 éve | Kerényi Boglárka | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 40 dkg marhahús
- 40 dkg spagetti tészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 ek cukor
- 10 dkg sajt
- só, bors, oregano, bazsalikom
Először az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom az olajban, majd a darálthússal együtt pirítom. Hozzákeverem a paradicsompürét, a cukrot, az apróra nyomott fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Ezután párolni kell kevés vizet többször hozzáöntve.
A tésztát kifőzzük, tálaláskor pedig a tetejére tesszük az öntetet, amit reszelt sajttal szórunk meg.
16 éve | matus irén | 2 hozzászólás
Készítsünk igazi olasz spagettit, alla carbonara! A következő receptet tavaly nyomtattam az olaszreceptek.hu oldalról.
Elkészítéséhez szükségesek:
- 1,5 l tej
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 40 dkg spagetti tészta
- 10 dkg pancetta
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dkg reszelt pecorino sajt
- 50 ml tejszín
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás fehérje
- 3 db hagymakarika
- 1,5 pohár száraz fehérbor
- bors
- só
A császárszalonnát kockára vágjuk és a hagymakarikákkal együtt olajban megpirítjuk.
16 éve | matus irén | 3 hozzászólás
Igazi olasz receptet kaptam nemrég, amit sajnos még nem próbáltam ki, de ahogy a neve, úgy az íze is igen hangzatos. Megírom nektek is, aki kipróbálta, meséljen a sikerekről!
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg hosszúmetélt
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 5-6 zsályalevél
- ízlés szerinti sajtmennyiség az étel tetejére
Míg a tésztát sós vízben főzzük, készítsük elő a padlizsánt: felkockázzuk, megsózzuk és nedvszívó papírra tesszük.
16 éve | Kerényi Boglárka | 1 hozzászólás
Egy igen kedvelt olasz fűszer az oregánó, ami nagyon ízletessé teszi ételeinket. Másik nevén szurokfűnek hívják, ugyanis az oregánó a szurokfüvek családjába tartozó fűszer- és gyógynövény. Egész Európában ismerik, de leginkább a mediterrán konyhákra, közülük is főképp Olaszország konyhájára jellemző.
Nagyor erős illatú növény, ami markáns ízt ad a különféle ételeknek. Leginkább salátákat fűszereznek vele, de levesekhez, töltelékekhez, burgonyás ételekhez, pástétomokhoz, sőt a pizzákhoz is illik.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Olaszország északi részén igen jó a rizstermelés, innen híresült el a sokak által nagyon szeretett rizottó is. Többféle módja van elkészítésének, ízlés szerint lehet zöldséggel vagy akár a tenger gyümölcsseivel.
Most az olivarizottó elkészítését szeretném bemutatni. Olaszországban ettem, nagyon ízlett. Elkészítéséhez itthon is lehet alapanyagokat kapni.
Vékonyra vágok 4 gerezd fokhagymát és egy nem túl nagy fej vöröshagymát. Ezeket csak világosra pirítom olajban.
16 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Az elmúlt évben csodálatos nyarat töltöttem a Garda-tó partján, Limoneban. Természetesen a táj is gyönyörű, de ez egy másik klub témája :).
Aki már járt a Garda-tó környékén, biztosan megkóstolta a Limoncinót, azt a finom, inkább a hölyek által kedvel likört, amit az ott termett citromokból készítenek. Igazi mediterrán íz, nem szabad kihagyni.
Az igazit persze ott ihatjuk, azonban valami hasonlót mi is elkészíthetünk házilag.
Ami kell hozzá:
5 db nagy citromot meghámozunk ügyelve arra, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon a sárga héjon.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás