Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

Sziasztok!

 

Hétvégén kipróbáltuk az egyik Pest-belvárosi olasz éttermet, s nem hagyhattam ki az élménybeszámolót!

 

A Via Luna étteremben voltunk, a kiszolgálás fantasztikus volt, s az ételek, a bor még mesésebbek!

Első körben egy olasz, száraz cabernet savignont rendeltünk.

Tökéletesen illett az előételhez!! Grillezett mozzarellát választottunk pármai sonkával, salátával, olivával tálalva. Az ízek együtt mesések voltak!

 

Főételként mindenki mást választott.

Tovább 

network.hu

Liguria tartomány kenyere a foccacia, melynek persze szintén története van: az intenzív sós levegő szinte leheletetlenné tette az élesztővel készített kenyerek, pékáruk készítését, és a kenyér héja is mindig nedves maradt. Ezért az itt élők kitaláltak egy élesztő nélkül készített, vékony lepényszerű "csodát", melyet a sütőből kivéve frissen fogyasztanak. A natúr változata mellett számos ízesítésben létezik a focaccia, s a tartomány határain is kedvelt.

Utolsó hozzászólás

Péter Emma üzente 15 éve

Majd írj, hogy hogy sikerült :o)

Tovább 

 

network.hu

Ha sok halat és tengeri kütyüt fogyasztunk, csökkenthetjük a vér koleszterinszintjét, sőt: még a nemi vágy is fokozódik, hiszen a halaknak és a tenger gyümölcseinek magas a cinktartalma, ami meghatározó szerepet játszik a nemi hormonok aktiválásában is.

 

Az általános szabály: a vásárlásnál legyünk nagyon éberek és odafigyelők, az előkészületekben pedig rendkívül gondosak! A halak és a tengeri herkentyűk elkészítéséhez kell a rutin, és elengedhetetlen néhány aromás fűszer, valamint egy üveg finom bor.

Tovább 

Legutóbb, ami igazán olaszosat ettem, az egy kedves barátunk által készített vacsora volt! A baráti társasággal, kb. 8-10-en lehettünk, hivatalosak voltunk egy meglepi vacsira, és lássatok csodát, kedvenc olaszos ízeim gőzölögtek az asztalon!!!

 

Nagyon egyszerű volt az étel, mégis annyira kellemesen keveredtek az ízek, hogy teljesen oda voltunk meg vissza!

 

Éspedig: penne volt a menü, ínycsiklandó, fűszeres paradicsom szósszal, mozzarella golyókkal, pármai sonkával, ruccolával, bazsalikomlevéllel a tetején és természetesen parmezánnal megszórva.

Tovább 

network.hu

Íme egy összefoglaló Róma legjobb, de mégis kedvező árú éttermeiről, ha valaki mostanában indulna egy kis őszi kikapcsolódásra :o)

 

http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-ettermek.html

Olaszország, fülledt meleg, gyönyörű éjszakák, illatok kavalkádja, ételek, pizza, tészta, borok, sajtok, ötfogásos vacsorák.. Sorolhatnám még, mi minden kötheti az embert ehhez az országhoz.

 

Találtam egy cikket, mely röviden összefoglalja az olaszok étkezési szokásait. Habár a 19 megyének eltér a történelme, s mindegyiknek megvan a saját specialitása, mégis húzhatunk egy kicsiny párhuzamot, s nagyvonalakban leírhatjuk egy ötfogásos étkezés menetét!

Az olasz étkezés az ókoriak hosszú lakomáit dícséri!

Tovább 

101 pizzarecept a pizzaimádóknak!!!

Remélem, mindenki megtalálja a kedvencét!

 

http://pizzarecept.googlepages.com/

Ha ti is imádjátok a tésztákat, nézzétek meg a következő oldalt:

 

http://www.athungary.hu/

 

network.hu

A cég különböző formájú tészták előállításával foglalkozik, pontosabban az olasz Dalla Costa manufaktúra termékeinek magyarországi forgalmazója.

 

 

 

 


 

network.hu


network.hu

 Hozzávalók

 

3 db főtt tojás

3 db nagyobb főtt burgonya

1 fej jégsaláta

10 dkg zöldbab

1 fej lilahagyma

1 db tonhal konzerv

8 szem koktélparadicsom

1 marék olajbogyó

1 marék kapribogyó

5 dkg szardella

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál mustár

2-3 evőkanál borecet

fél friss citrom leve

kevéske só

1 dl olívaolaj

     

    A burgonyát főzzük, tisztítsuk, majd kockázzuk fel. A zöldbabot kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt a burgonya, halmozzuk egy tál aljára, melybe már belehelyeztük a jégsalátát.

    Tovább 

    Messze földön híres az olasz gasztronómia, sokan azonban amondóak, hogy a taljánok túlzottan is tésztaközpontúan étkeznek.

    Igen, Olaszország lényegében a pizza, a tészta és a fagylalt hazája, s ezek a termékek a globalizmusnak köszönhetően el is jutottak a világ legtöbb helyére. Ami azonban például hozzánk eljutott, az már csak egy utánzata az olasz földön kipróbálható eredeti ételeknek.

     

    Kezdjük a pizzával!

    Ha pizza és Olaszország, akkor mindenképpen azt ajánlom, hogy Nápolyban próbáljuk ki egyszer ezt az ételt – ez a város ugyanis a pizza szülőhazája.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu