Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes. Kitűnő desszert.

Íme egy recept, amit mindenki elkészíthet! Habár Olaszország hangulata pótolhatatlan, mégis remélem, sikerül összehozni egy ízt, ami segít megőrizni az emlékeket :o)

 

 

Hozzávalók:
1 egész tojás
4 tojássárgája
1,5 merőkanál méz
3 dl főzőtejszín
1 marék mogyoró

 

Elkészítés:
A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk.

Tovább 

Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat. Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. Másodlagos növényi anyagai a polifenolok és a tokoferolok.


Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Könnyen emészthető, mert gyorsan felbomlik az emésztőrendszerben.

Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (máj-, epe-, hasnyálmirigy-betegségek stb.).

Tovább 

 

network.hu

 Hozzávalók (6-8 személyre):

1 csésze sima liszt

3 nagy, enyhén felvert tojás

3 evőkanál olvasztott vaj

1 és 3/4 csésze tej

4 ek. vaj

 

 

 

 

Töltelék:

50 dkg ricotta sajt

2 evőkanál friss, aprított bazsalikom

2 evőkanál friss, aprított petrezselyem

15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

6 evőkanál vaj

6 evőkanál sima liszt

2,5 csésze tej

4 kiskanál vaj külön

1/4 csésze tejföl


Elkészítés:
1. Öntse a lisztet egy nagy edénybe. Vájjon egy mélyedést a liszt közepébe, és lassan öntse bele az előzőleg összekevert tojást, az olvasztott vajat és a tejet.

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya
3 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
2 tojás
2 evőkanálnyi prézli
10 dkg füstölt sajt (scamorza affumicata)

bors
olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet, a reszelt parmezánt és a két tojás sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, s hagyjuk kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepébe egy kis kocka füstöltsajtot nyomunk.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

 

Elkészítés:

Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük.

Tovább 

network.hu

Ennek a sonkának a hazája Párma városa, elkészítésében pedig - állítólag - óriási szerepe van a város klímáját meghatározó négy folyónak.

Érlelési ideje legalább 12 hónap, de egyes olasz források szerint 14-18 hónap.

 

A sertéstenyésztőket igen szigorú szabályok kötik. A disznóknak a mészárláskor legalább 9 hónaposnak kell lenniük és minimum 160 kilót kell nyomniuk. Az előkészítés után először száz napig a megfelelő hőmérsékletű és nedvességtartalmú hűtőszobákban tárolják a disznólábakat.

Tovább 

network.hu

 

 

 A legegyszerűbb, legfinomabb és a kedvencem!


 

 

 

 

Caprese saláta


Hozzávalók:

3 szem nagy paradicsom
2 szem mozzarella sajt (kb 200 g)
őrölt fekete bors
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
sok friss bazsalikomlevél
3 2200


Elkészítés:

A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük.

Tovább 

network.hu

 

 

Egy "forró" étel, azoknak, akik pikánsan szeretik:


 

 

 

Garnélás spagetti


Hozzávalók:

70 dkg friss garnélarák
1 gerezd fokhagyma
pepperoni
olívaolaj
25 dkg darált paradicsom
spagetti


Elkészítés:

A garnélarákokat megtisztítjuk.

Az apróra vágott fokhagymával, és ízlés szerinti mennyiségű pepperonival olívaolajon megpirítjuk. Kb. 3 perc elteltével hozzáadjuk a darált paradicsomot, sózzuk, és tovább főzzük öt percig.

A sós vízben kifőzött spagettit a garnélás raguba keverjük, alaposan
összeforgatjuk, és forrón tálaljuk.

Tovább 

Olasz étteremben ettem először, isteni!! Itt nem spagettivel szervírozták, hanem rövidebb csavart tésztával, és csirke helyett fíííííínom sonkával kaptam, szóval mindenki válogasson kedve szerint hozzávalót!


Brokkolis-csirkés spagetti


Hozzávalók:

brokkoli
csirkemell
tejszín
vaj
bors, só, petrezselyemzöld
spagetti tészta
sajt


Elkészítés:

A brokkolit szedjük szét apró rózsáira, mossuk meg alaposan, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Két perc után azonnal szedjük ki hideg vízbe, hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan.

Utolsó hozzászólás

Balogh Nóra üzente 15 éve

Én is nagyon szeretem, szintén sonkával ettem, nagyon jó, de csirkével is ki fogom próbálni!
Köszi Emma, hogy ennyit törődsz a közösséggel!

Tovább 

network.hu

 

 Finom jellegzetesség Riminiből a mi konyhánkban is!


 

 

 

Rimini spagetti


Hozzávalók:

10 dkg mirelit zöldborsó
5 dkg pácolt
szárított sonka
3 dkg reszelt parmezán
2 dl tejszín
1 kávéskanál szerecsendió
frissen őrölt bors
olívaolaj
20 dkg spagetti
1 marék friss bazsalikom


Elkészítés:

Felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc. Amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez.
Akkor jöhet a mártás:

egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd beleollózom a sonkaszeleteket.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu