Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legjobb palacsinta receptek
Bemutatunk három desszertet, amelyet most egy kicsit másképpen fogunk elkészíteni, mint ahogyan azt megszoktuk.
Íme, három palacsinta recept, amelyek gyorsan és könnyedén elkészíthetőek, de mégis nagyon finomak.
Palacsinta tészta (20 darabhoz):
Hozzávalók:
4 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda
30 dkg liszt
csipetnyi só, mokkás kanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódát, a sót, a cukrot, majd a
lisztet folyamatosan adagoljuk, és csomómentesre keverjük.
A
pacal pörkölt az egyik jellegzetes magyar ételünk, amelyet több féle
változatban is ellehet készíteni, sőt talán minden háziasszonynak megvan
a saját pacalpörkölt receptje.
Mi most három variációt mutatunk be, amelyeket fogyókúrázóknak nem
ajánlunk!
Magyaros pacalpörkölt!
Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kg tisztított pacal, 5 ek. zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk.
|
|
A húst óvatosan kiklopfoljuk – lehetőleg minél nagyobbra –,
megsózzuk, és beterítjük bazsalikomlevelekkel. Ráfektetjük a csíkokra
vágott mozzarellát, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a
hússzeleteket felcsavarjuk.
![]() |
||
![]() |
![]() |
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel |
A recept elkészítési ideje: | 15 perc |
Mennyire könnyű kaja: | nagyon könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Egyéb megjegyzés: | Az édes fűszeres indiai ízek kellemesen illeszkednek a karácsonyi fahéjas-szegfűszeges illatok mellé. |
Milyen bor illik hozzá?: | száraz-félszáraz fehérbor, pl.: chardone |
Diétás: | fogyókúrás-diétás, speciális-diétás, lisztérzékeny diétás |
Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel csirkehúsos elkészítéseA fűszerekből 1-1 púpozott / a fahéjból csak csapott/ teáskanálnyit összekeverünk egy kis tálkában és ebből használunk a főzés során. |
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Epres pulykamell |
A recept elkészítési ideje: | 60 perc |
Mennyire könnyű kaja: | könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Epres pulykamell pulykahúsos elkészítéseA cukrot egy edényben megkaramellizálok, aranysárga karamellt fogok készíteni. Hozzáadom az epret és alaposan kifőzőm, majd egy szűrőn átpaszírozom. A pulykaszeleteket sózom, majd bepanírozom liszt-tojás- és corn flakes használatával. |
1 doboz konzervgomba
1 doboz tonhalkonzerv
majonnéz
só, bors
A gombát lecsöpögtetjük, majd felaprózzuk. Összekeverjük a tonhallal (amit azelőtt az olajtól jól lecsöpögtettünk), a majonézzel, majd sóval és borssal ízesítjük.
Hozzávalók: megtisztított csirke, 15 deka spagetti, 20 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 deci paradicsomlé, 1 kávéskanál paprika, 10 deka mortadella, étolaj és 1 deci tejföl.
Rántanivalónál nagyobb megtisztított
fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfõzünk, leszûrünk és
egy kis vajjal elkeverve, kicsit hûtjük, 20 deka darált
sertéshúst megpirítunk egy serpenyõben,
1 fej vöröshagymával, melyet elõzõleg
megreszeltünk, forró zsírban megfuttatunk.
Hozzávalók:
80 dkg cukkíni,
1 kis fej vöröshagyma,
4 ek. olaj,
fél citrom leve,
5 ek. borecet,
1 kk. mustár,
1-1 csokor petrezselyem és snidling,
só,
cukor,
őrölt bors.
Elkészítés:
Meghámozzuk, és vékonyan felszeljük a cukkínit, kevés sóval meghintjük, citrommal megöntözzük, és az olajban fedő alatt 10 percig pároljuk. Simára keverjük a mustárt az ecettel, sózzuk, borsozzuk, és az ízét cukorral szelídítjük. Ezzel a mártással keverjük össze a kihűlt cukkínit.
Hozzávalók:
A spagettit sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben az apróra vágott virslit kevés margarinon a zöldborsóval együtt megpároljuk. A MAGGI Milánói makaróni alapot kikeverjük 3 dl vízzel és a virslihez adjuk. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás