Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
400 g csőtészta
100 g vaj
100 g ementáli sajt
2 tojás
150 g gomba
só
150 g vaj
150 g liszt
1 tojás
Főzd meg a csőtésztát sós vízben, majd add hozzá a fél adag vajat, a reszelt ementáli sajtot, a 2 tojást és a vékonyra szeletelt gombát, amit párolj pár percig a maradék, fél adag vajban.
|
|
Volt itthon egy doboz tonhal konzervem (E-szám mentes!), ebből szerettem volna valami feltét félét készíteni. A tonhalfasírtra esett a választásom, és mivel fűszerként volt itthon olívabogyó és friss bazsalikom fűszernövény is, így ezzel ízesítettem.
Nagyon finom lett, főzelékhez kiváló feltét, de akár önmagában, salátával fogyasztva főétkezésnek is kitűnő.
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv, fél vöröshagyma, fél gerezd fokhagyma, kisebb marék olívabogyó, néhány friss bazsalikom levélke, zsemlemorzsa, himalaya só ízlés szerint, bors, 1 db tojás (vagy őrölt lenmag vízzel összekeverve, ami egyébként jó tojáshelyettesítő is), szezámmag, sütéshez: olívaolaj (vagy kókuszzsír)
Elkészítés:
A tonhalkonzervet lecsepegtetem, majd összekeverem az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal, karikákra vágott olívabogyóval, és az aprított bazsalikom levéllel.
A húst ledaráljuk, a parmezánt lereszeljük.
A húst az olívaolajon megpirítjuk. A MAGGI Paradicsomos bolognai
alapot 6 dl vízzel kikeverjük és a húshoz adjuk és 15 percig főzzük.
Míg fő, a spagettit sós vízben kifőzzük. Frissen tálaljuk, parmezánnal megszórjuk.
A tojásokat keménnyé főzzük, majd meghámozzuk. A
zöldségeket puhává pároljuk. A sonkát, a tojásfehérjéket, zöldségeket
közel azonos nagyságúra felaprítjuk.
A tejfölt, az olajjal és az összezúzott tojássárgájával alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Betyárkrumpli
Hozzávalók:
20-30 dkg füstölt szalonna
50 dkg füstölt kolbász
50 dkg füstölt oldalas vagy füstölt sonka
50 dkg vöröshagyma
1-2 kg burgonya
só
bors
ételízesítõ
![]() |
Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és
bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belõle.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás