Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 padlizsán
só
bors
2-3 szárzeller és sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerzd fokhagyma
3 ek. liszt
8 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
1-1 tk majoránna
ételízesítő
5 dl passzírozott paradicsom
2 ek olajbogyó
10-10 dkg juhsajt és felkozkázott baconszalonna
Elkészítése:
1.
A padlizsánokat hosszában felszeleteljük,besózzuk,10 percig pihentetjük,majd szárazra töröljük.
Lisztben megforgatjuk,6 ek olívaolajon mindkét oldalukat 2 percig sütjük.,majd kivesszük.
|
|
![]() |
Olasz gombasaláta 2. (insalata di funghi)
25 dkg apró erdei gomba, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem. A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd hűlni hagyom. A majonézből, tejfölből, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. Néhány órára a hűtőbe teszem. |
Hozzávalók és elkészítés:
(közepes méretű tepsihez)
1. 5 tojásból, 10 dkg sütemény lisztkeverékkel, 5 dkg
fruktózzal, 2 ek.édesítőporral, (vagy 10 dkg fruktózzal, édesítőszer
nélkül), kávéskanálnyi sütőporral, 3 dkg darált dióval és egy-két
teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel süssünk piskótát a közepes méretű
tepsiben. Ha langyosra hűlt, vízszintesen vágjuk két lapba. (Vagy
süssünk külön két db 3 tojásos piskótát, (3 ek.
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ: 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél
citrom reszelt héja, 8 dkg liszt, 9 dkg kókuszreszelék, 6 dkg
sárgabaracklekvár, 3 cl rum.
A KRÉMHEZ: 4 zselatinlap, 5 dl tejszín, 11 dkg kókuszreszelék, 2,5 dl kész vaníliaízű puding, 0,5 dl rum, vaj és liszt a formához, tejszínhab és kakaó a díszítéshez.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd forró vízfürdő felett sűrű habbá verjük.
A tollhegytésztát bő sós vízben kifőzzük.
Közben a tengeri halfilét ujjnyi vastag csíkokra daraboljuk.
Vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a halcsíkokat, a felengedett tenger gyümölcseit, és a szintén csíkokra darabolt zöldségeket.
Olasz ételek
Az olaszok kedvenc előétele a pirítós kenyér (antipasti), amelyet oliva olajjal és fokhagymával ízesítenek és felszeletelt paradicsommal és bazsalikommal fogyasztják.
Egy másik kedvelt előétel az olivaolajban és balzsamos ecetben megpuhított franzella szelet.
Néha egyenesen tésztával kezdenek, de csak kicsi adagokkal. Ezt a fajta ételt primonak nevezik.
Éttermekben és különleges alkalmakon többször is felszolgálnak ilyenféle ételeket. Például, kezdhetnek rizzsel és utána következhet ravioli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás