Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Csorvási pogácsa
70 dkg lisztet elmorzsolok 2 db ráma margarinnal, egy evőkanál sóval
/ízlés szerint lehet több vagy kevesebb/ 1.5 dl tejben megfuttatott 5
dkg élesztőt teszek hozzá, 2 db tojás sárgáját, és kg 15-2o dkg reszelt
sajtot valamint fél cs. sütőport és jól kigyúrom a
tésztáját.Általában este elkészítem és a hütőbe teszem reggelig.Reggel
sütés előtt újra átgyúrom , 2 cm vastagra kinyújtom és közepes pogácsa
szaggatóval kiszaggatom.
4 izgalmas nyári recept – Frissítő falatok és üdítő kortyok
Nagy melegben nem vágyunk nehéz ételekre és nincs kedvünk sokat pepecselni a konyhában sem. Olyan ételeket és italokat válogattunk össze, amit könnyű elkészíteni és emellett üdítően hatnak a szervezetünkre.
Könnyű leves, főzés nélkül
Az uborkáról már régen nem pusztán a hagyományos saláta jut eszünkbe. A görög eredetű tzatz ikit sokan megkedvelt ék
idehaza is, már-már elmaradhatatlan kelléke egy-egy nyári grillezős
vacsorának.
|
|
Név: | Olasz krémsajtleves |
Kategória: | Levesek, levesbetétek |
Hozzávalók: | 6 dkg kolozsvári szalonna
3 cikk fokhagyma 3 evőkanál olaj 3 evőkanál liszt 4 evőkanál paradicsompüré 3 tyúkhúsleveskocka 2 db tömlős Camping ömlesztett sajt fehér bors, snidling |
Elkészítés: | Az olajon az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk és megfuttatjuk rajta a reszelt fokhagymát. Megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük.Belekeverjük a paradicsompürét, majd 1,6 -1,8 l vízzel fölengedjük. |
Ha egy gyors és nagyon finom ételre vágyik, próbálja ki a következő 3 bruschetta recept egyikét.
Klasszikus bruschetta
Hozzávalók:
4 szelt kenyér, 4 gerezd fokhagyma, Oliva olaj.
A fokhagymát meghámozzuk és elfelezzük. A kenyeret szárazon megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, és megöntözzük Oliva olajjal.
Melegen tálaljuk.
Pestós bruschetta
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma, 2 kanál fenyőmag, 4 ág friss bazsalikom, só, 2 dkg parmezán sajt, 2 dkg pecorino, Oliva olaj, 4 szelet fehér kenyér.
A felszeletelt húst süsd elő öt perc alatt meg kevés olajon. A vegyes zöldséget és az almát kockázd fel, párold meg, tedd a sült hús mellé egy tepsibe, de a levet ne öntsd hozzá.
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Majorannás pulykatokány |
A recept elkészítési ideje: | 30 perc |
Mennyire könnyű kaja: | könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Milyen bor illik hozzá?: | száraz/fálszáraz fehérbor |
Diétás: | tejallergiás diétás, lisztérzékeny diétás, laktóz érzékeny diétás |
Majorannás pulykatokány pulykahúsos elkészítéseaz apróra vágott hagymát a pálmaolajon üvegesre pároljuk rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredésig sütjük rászórjuk a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és puhára pároljuk a keményítőt elkeverjük egy kis vízzel és besűrítjük a szaftot hozzákeverjük a tejfölt és jól összerottyantjuk /tejföl nélkül is finom/ Majorannás pulykatokány pulykahúsos tálalásapárolt rizzsel és friss vegyes salátával tálaljuk |
Majorannás pulykatokány pulykahúsos hozzávalók50 dkg pulykamell filé
20 dkg vöröshagyma borsikafű majoránna só fehér bors szerecsendió 2 evőkanál pálmaolaj/kókuszzsír 1 kávéskanál kukorica keményítő 1 kis pohár tejföl /elhagyható/ |
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók
A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10
dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.
•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük
a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral
elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott
szétszórjuk az egyik felét.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás