Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tiramisu muffin
Pár hónapja nyomozok egy puha, könnyű muffin
alaprecept után.Végre sikerült találnom egy olyan alapmuffint, amely
másnapra sem szárad ki, kívül - belül egyaránt kellemesen puha marad.
Valami újat akartam kipróbálni és Illéskrisz képviselő muffinja ötletét
alapul véve, megszületett a tiramisu muffin. Különleges és finom muffin
lett belőle. |
|
|
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 db tojássárgája
kb. 10 dkg vaj
2 dkg élesztő
15 dkg cukor
tej
só
15 dkg sűrű baracklekvár
15 dkg cukros darált dió
Elkészítése:
A lisztből,3 tojássárgájából,5 dkg vajból,2 dkg élesztőből-melyet 1 dl tejben felfuttattunk és 15 dkg cukorból könnyű tésztát keverünk és lisztezett tálban,meleg helyen duplájára kelesztjük.
Azután lisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik pogácsa közepére egy kiskanál barackízt teszünk és gömb alakúra formáljuk.
Recept: Citromos – rozmaringos csirkemellfilé roston Hozzávalók négy személyre:
Hogyan készítjük el a Citromos – rozmaringos csirkemellet?
Előkészítjük a csirkemellet, megsózzuk, beborsozzuk ízlés szerint, majd citromlevet facsarunk rá, amit kicsit belemasszírozunk a húsba. Az egész rozmaring leveleket elhelyezzük a csirkemellen, jusson mindegyik szeletre 4-5 levélke (persze a csirkemell méretétől függően), az aljára és a tetejére is.
Főzőcskézzünk: egy tál dödöllét
Aki a tradicionális vasi tájételként elhíresült dödöllét ördöngös és komplikált fogásnak gondolja, meg fog lepődni. Egyszerű eledel, krumplis-lisztes tésztából kiszaggatott, hagymával megbolondított egytálétel, amely egy óra alatt elkészíthető.
2 nagy fej hagyma
petrezselyemzöld
hal vagy darált hús
2 tojás sárgája
só, bors
zsemlemorzsa
Megtisztítjuk a hagymát és sós vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, egy tányérra helyezzük és kivájjuk, úgy, hogy csak 2 réteg maradjon.
A kivájt hagymát megforgatjuk kevés olajon, vigyázva arra, hogy ne pirítsuk meg. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk.
tt van az ősz és a szőlő szezonja. Készítsünk belőle salátát, levest, főételt és desszertet is.
ŐSZI GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT 4 db őszibarack, Tetszik a recept?
5 db szilva,
1 kis fürt szőlő,
1 db körte,
1 db alma,
2 dl szőlő- vagy almalé,
1 db citrom
A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban
összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját,
majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1-2
múlva, hidegen tálaljuk.
Gesztenyével Töltött Pulyka Olaszosan
Ízletes pulykás recept gesztenyével.
hozzáadás a vásárlólistához >>
Elkészítés
Gesztenyével Töltött Pulyka Olaszosan recept elkészítése kiszedjük a pulyka mell- és belső csontjait, csak a combcsontok maradnak benne.
1 evőkanál
finom liszt
- 5 dkg
vaj
- 1 dl
tej
- 1 kávéskanál
pirospaprika
- 1/2
póréhagyma
- 25 dkg
camembert sajt
- 20 dkg
trappista sajt
-
saláta
A szeletelt trappistát fóliára kirakjuk úgy, hogy a szeletek
összeérjenek, vagy akár egy picit fedjék is egymást. (A
fóliával fogjuk majd feltekerni.) A camembert sajtot nagyobb, a
póréhagymát apró kockákra vágjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás