Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

 Velencei borjúmáj recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hány személyre: 6 személyre

» 900 g borjúmáj
» 1 diónyi vaj
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 1 vöröshagyma
» 3 dl fehérbor
» 0,5 dl konyak
» 1 citrom
» és bors

A májat mossuk meg, csöpögtessük le és vágjuk 6 egyenlő szeletere.
A vaj és az olaj keverékében futtassuk meg a felkarikázott hagymát, majd ebben süssük meg 6 perc alatt a máj mindkét oldalát. Ezután locsoljuk rá a bort, a konyakot és facsarjuk rá a citromot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon guszta étel.
Nagyon régen volt az asztalunkon borjú étel.
Próbáljátok ki!
Szép napot kívánok Mindenkinek.
Edit.

Tovább 

 Csokoládés-mandulás őzgerinc

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ct9D5b qzdmfuujbplr, [url=http://szhxkaltwakw.com/]szhxkaltwakw[/url], [link=http://wgwdvayequex.com/]wgwdvayequex[/link], http://kvrwoctnlkwt.com/
 

 Olasz húsgombóc paradicsommártásban

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Olasz húsgombóc paradicsommártásban

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
igény szerint tej (2.8%) ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


Paradicsommártás

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 liter friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
2 dl száraz vörösbor ?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gergely Éva!
Írtam egy receptet.
Remélem erre gondoltál.
A Hajó konyháról való.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

  • Olasz pulykaropogós
  • Olasz pulykaropogósHozzávalók 4 személyre:
  • 1 db 1 kg-os pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 2 dl paradicsom
  • 1 dl narancslé
  • 1 kávéskanál citrom
  • 3 dl csirkehúsleves (1 db leveskockából)
Elkészítés:

A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 13 éve

Tenleg nagyon jol nezki es etvagygerjeszto!!!Ezt ki kelll probalnom,a pulyka a kedvencem.Salival meg fogyis is.

Tovább 

 Olivarizotó aszalt paradicsommal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot.

Tovább 

 Olasz gombasaláta(insalata di funghi)

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

                                         


Olasz gombasaláta 4. (insalata di funghi) 25 dkg apró kucsmagomba, 3 ek olivaolaj, 1 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.
A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom. Az olivaolajból, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm.

Tovább 

 Gundel- palacsinta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Tibor.
Ajánlom e finom palacsintát.Edit.

Tovább 

 Cukkinis lassagne marhahússal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Lasagne marhahússal
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 15 dkg trappista sajt
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- igény szerint olívaolaj
- 5 dl besamel
- 50 dkg darált marhahús
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg paradicsom konzerv
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg cukkíni
- 30 dkg lasagne tészta

Besamel- vagy tejmártás


Lasagne marhahússal
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jól néz ki a képen,én is ki fogom próbálni.
Ti szeretitek a lassagnét?
A cukkinivel még nem próbáltam,de szeretjük.
Edit.

Tovább 

 Nyúlaprólék leves

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál finom liszt
- 3 dkg vaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint babérlevél
- ízlés szerint
- ízlés szerint kakukkfű
- 2 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 2 db citrom
- 1 kg nyúlaprólék

A megtisztított, konyhakész, kellően megmosott és feldarabolt nyúlaprólékot sós, citromos vízben puhára főzöm a megpucolt és felszeletelt sárgarépa,
petrezselyemgyökér, kakukkfű, babérlevél és pár szem egész feketebors társaságában.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Általában én is Jolikám.
Ma,jól ment a klubban az élet.
A csokoládé klub egy kicsit visszaesett.
Puszi:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db csirke, vagy tetszés szerint csirkemell, comb, szárny
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3-4 fej hagyma
  • 10-15 dkg füstölt sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)

A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én még ilyen formában nem sütöttem.
Több helyen láttam,de még nem kóstoltam.
Örülök és köszönöm,hogy elhoztad nekünk Ilikém.
Nagyon guszta egytálétel.
Edit.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu