Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hány személyre: 6 személyre
» 900 g borjúmáj
» 1 diónyi vaj
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 1 vöröshagyma
» 3 dl fehérbor
» 0,5 dl konyak
» 1 citrom
» só és bors
A májat mossuk meg, csöpögtessük le és vágjuk 6 egyenlő szeletere.
A vaj és az olaj keverékében futtassuk meg a felkarikázott hagymát, majd ebben süssük meg 6 perc alatt a máj mindkét oldalát. Ezután locsoljuk rá a bort, a konyakot és facsarjuk rá a citromot.
|
|
Olasz húsgombóc paradicsommártásban
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
|
15 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
igény szerint tej (2.8%) | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
2 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
1 kiskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 gerezd
fokhagyma ![]() |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
1 fej
vöröshagyma ![]() |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú | 205 | 19 | 14 | 0.6 | 0 | 75 |
1 fél
citrom ![]() |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak |
Paradicsommártás
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
|
2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
2 gerezd
fokhagyma ![]() |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 liter friss paradicsomlé | 16 | 0.8 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
2 dl száraz vörösbor | ? |
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával
1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,
4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg
fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt
paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt
feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom.
Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és
állandóan keverve felszívatom a folyadékot.
![]() |
Olasz gombasaláta 4. (insalata di funghi)
25 dkg apró kucsmagomba, 3 ek olivaolaj, 1 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem. A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom. Az olivaolajból, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. |
Palacsintatészta:
350 g liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
6 dl tej
só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokoládémártás:
250 g porcukor
200 g csokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tej
2 dl tejszín
1 dl rum
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.
így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.
Lasagne marhahússal
Az apróra vágott
hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk.
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)
A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás