Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

 Dyümölcsös sajtsaláta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:
A sajtokat kisebb kockákra vágjuk. (Finomabb lesz a salátánk, ha egy kevés kéksajtot, például gorgonzolát is
kockázunk bele.) A megmosott gyümölcsöket
ugyancsak kockákra vágjuk, lehetőleg héjastól, mert így színesebb, mutatósabb darabokat kapunk.

Tovább 

 Augusztus 20.Az Új kenyér ünnepe is.

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Augusztus 20. A kenyér Ünnepe is
Az augusztus 20-i dátumról több elnevezés juthat eszünkbe, hiszen kevés ünnep van, amelynek ennyi neve alakult volna ki a magyar történelemben. Ez az ünnepnap kötődik Szent István királyhoz, az államalapításhoz, az alkotmányhoz, a Szent Koronához, valamint az új kenyérhez.

Az utóbbi, azaz az "Új kenyér ünnepének" eredete évezredekre nyúlik vissza, egészen az Ószövetség koráig, mikor az emberek megünnepelték az aratást, a búza betakarítását, s ilyenkor sütötték meg az első kenyereket az új termésből.

Tovább 

 

 Olasz étel recept Évától

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szia Editke!Igértem és most leirom számodra a "nevesincs"olasz ételt,amit hazai alapanyagokból is finomra lehet késziteni. Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj/oliva/,2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma, l kicsi száraz és erős csili paprika összetőrve,1/2 kg apró kockára vágott Bacon szalonna, 1/2 l üvedges cukorborsó,1 kis üveg konzerv,szeletelt gomba,1 hámozott paradicsom konzerv/vagy 2-3 hámozott,apróra kockázott hazai paradicsom/ 2 dcl főzőtelszin,l cs./1/2 kg/PENNe tészta,20 dkg parmezán sajt./mivel ez utóbbi túl drága és jó minőségben ritkán kapható,én úgy csalok,hogy 20 dkg Trappista sajtot reszelek le,amihez hozzákeverek a nagyobb áruházakban kapható 1 csomagnyi reszelt parmezán sajtot.Az illúzió igy azért még meg lesz./ Árban ez kb 2000 Ft,elkészitési időben max.25-30 perc!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt a receptet üzenetben kaptam Bérces Évikétől.
Úgy gondoltam,hogy megosztom Veletek is.
Ahogy kaptam,bemásoltam.
Éva nem tagja a Klubnak,mivel nem híve a sütés-főzésnek.
Úgy gondoltam,hogy kipróbálom.
Mit szóltok a recepthez?
Edit.

Tovább 

Magam és a többi Ilonák nevében is nagyon szépen köszönöm a megemlékezést.   Puszillak Benneteket:

Ilucika

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Még nagyon sok boldog névnapot kívánok sok szeretettel Ilike.
Puszi:Edit.

 3 őszköszöntő finomság

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

3 harmincperces, őszköszöntő finomság
  • Nők Lapja Cafe
  • Mirelle
  • 2009. 09. 07.
Tetszik, nem tetszik: jön az ősz. Ám mielőtt nagy önsajnálatba merülnénk, érdemes kinézni a piacra, mert a nyár végi, őszi kínálat gyönyörű. Azok a kellemes színek, a nyári napsütéstől édes gyümölcsök, a gombák, a zöldségek annyi, de annyi ötletet adnak.

Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.

Tovább 

 Spenótos pite recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

SPENÓTOS PITE RECEPT

Fényképes Spenótos pite recept


 

HOZZÁVALÓK

 

A tészta hozzávalói:

1 és 3/4 pohár liszt,
1csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
80 ml olívaolaj,
80 ml tej,
1 tojás

A töltelék hozzávalói:

2 evőkanál olívaolaj,
2 db vöröshagyma,
1 csomag fagyasztott spenótlevél,
1 kis doboz feta sajt,
1 db mozzarella sajt,
2 db tojás,
egy csokor petrezselyem,
só, bors

LEÍRÁS

Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet.

Tovább 

 Csokimázas kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

2 db citrom

25 dkg vaj

25 dkg cukor

2 csg vaníliás cukor

4 db tojás

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1,25 dl tej

2 ek. porcukor

10-10 dkg ét és tej bevonó

300 g tejszín

1 zacskó habfixáló

A szóráshoz kakaópor

A tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítése:

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.

A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.

Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Lajos!
No egy kicsit javítottál a hangulatomon,talán nem is kicsit.
A Tiéd a 4 szelet és a háttérben még a negyed.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Olasz egytálétel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz
Elkészítés: Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk.

Tovább 

 Olasz húspogácsák

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • sertéshús
  • zsemle
  • vöröshagyma
  • 60 dkg darált sertéshús vagy marhahús
  • 2 zsemle
  • tej a zsemlék áztatásához
  • 20 dkg hosszúmetélt
  • 5 dkg vaj
  • 7 kávéskanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz pararadicsompüré
  • feketebors
  • 1 ágacska rozmaring
  • 10 dkg reszelt sajt.

 

groen_arrowElkészítés


A darált húst összedolgozzuk a megreszelt hagymával, sóval, borssal és az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével.

A vagdalt húsból húspogácsákat készítünk, és bő, forró olajban kisütjük.

Tovább 

Egy üveg sörből  kiöntjük kb, az egy harmad részét, és ráhúzzuk az előzőleg befüszerezett egész csirkét.Egy tepsibe beleöntünk 3-4 dl vizet, és elkezdjük sütni a csirkét. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe mindig legyen viz a párolgáshoz, ne hogy az üveg szétrepedjen.

Mire kifogy az üvegből a sör, gyönyörű piros és puha lesz a csirke. A füszerezéshez én grillfüszert szoktam használni, és a csirke belsejébe teszek egy fej fokhagymát is.

Köretnek párolt rizst, krumlipürét, vagy sült krumplit adhatunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon köszönöm Ilikém a válaszod.
Holnap majd bemutatom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu