Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az
augusztus 20-i dátumról több elnevezés juthat eszünkbe, hiszen kevés
ünnep van, amelynek ennyi neve alakult volna ki a magyar történelemben.
Ez az ünnepnap kötődik Szent István királyhoz, az államalapításhoz, az
alkotmányhoz, a Szent Koronához, valamint az új kenyérhez. |
Az utóbbi, azaz az "Új kenyér ünnepének" eredete évezredekre nyúlik vissza, egészen az Ószövetség koráig, mikor az emberek megünnepelték az aratást, a búza betakarítását, s ilyenkor sütötték meg az első kenyereket az új termésből. |
|
|
Szia Editke!Igértem és most leirom számodra a "nevesincs"olasz ételt,amit hazai alapanyagokból is finomra lehet késziteni. Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj/oliva/,2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma, l kicsi száraz és erős csili paprika összetőrve,1/2 kg apró kockára vágott Bacon szalonna, 1/2 l üvedges cukorborsó,1 kis üveg konzerv,szeletelt gomba,1 hámozott paradicsom konzerv/vagy 2-3 hámozott,apróra kockázott hazai paradicsom/ 2 dcl főzőtelszin,l cs./1/2 kg/PENNe tészta,20 dkg parmezán sajt./mivel ez utóbbi túl drága és jó minőségben ritkán kapható,én úgy csalok,hogy 20 dkg Trappista sajtot reszelek le,amihez hozzákeverek a nagyobb áruházakban kapható 1 csomagnyi reszelt parmezán sajtot.Az illúzió igy azért még meg lesz./ Árban ez kb 2000 Ft,elkészitési időben max.25-30 perc!
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Magam és a többi Ilonák nevében is nagyon szépen köszönöm a megemlékezést. Puszillak Benneteket:
Ilucika
Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.
SPENÓTOS PITE RECEPT
HOZZÁVALÓK
A tészta hozzávalói:
1 és 3/4 pohár liszt,
1csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
80 ml olívaolaj,
80 ml tej,
1 tojás
A töltelék hozzávalói:
2 evőkanál olívaolaj,
2 db vöröshagyma,
1 csomag fagyasztott spenótlevél,
1 kis doboz feta sajt,
1 db mozzarella sajt,
2 db tojás,
egy csokor petrezselyem,
só, bors
LEÍRÁS
Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet.
Hozzávalók:
2 db citrom
25 dkg vaj
25 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
4 db tojás
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,25 dl tej
2 ek. porcukor
10-10 dkg ét és tej bevonó
300 g tejszín
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor
A tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítése:
Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.
A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
4 személyre:
50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.) 1 csokor friss zsálya 1 fej hagyma 1 evőkanál olaj 2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g) 1 teáskanál méz |
|
Elkészítés: | Előkészítés: Vizet forralunk a
tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk,
és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. |
A darált húst összedolgozzuk a megreszelt hagymával, sóval, borssal és az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével.
A vagdalt húsból húspogácsákat készítünk, és bő, forró olajban kisütjük.
13 éve | Szász ilucika | 5 hozzászólás
Egy üveg sörből kiöntjük kb, az egy harmad részét, és ráhúzzuk az előzőleg befüszerezett egész csirkét.Egy tepsibe beleöntünk 3-4 dl vizet, és elkezdjük sütni a csirkét. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe mindig legyen viz a párolgáshoz, ne hogy az üveg szétrepedjen.
Mire kifogy az üvegből a sör, gyönyörű piros és puha lesz a csirke. A füszerezéshez én grillfüszert szoktam használni, és a csirke belsejébe teszek egy fej fokhagymát is.
Köretnek párolt rizst, krumlipürét, vagy sült krumplit adhatunk hozzá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás