Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kicsontozott töltött pecsenyekacsa
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa (1,80 kg)
25 dkg darált sertéshús
15 dkg kacsamáj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
2 g őrölt fehér bors
1 g Cayenne-bors
1 g őrölt szerecsendió
2 g majoránna
só.
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük.
|
|
Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák
Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.
Fejedelmi pulykatál
Hozzávalók (8 személyre)
A pulykagalantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé,
1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor,
1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál
búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors
és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika,
10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1
húsleveskocka.
Zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa,
25 dkg pulykamellfilé, 5 dl szűrt húsleves,
(leveskockából is jó), 20 dkg brokkoli (fagyasztott
is lehet), 5 dkg zselatinpor, 1 főtt tojás
fehérje, negyed csokor petrezselyem.
A dióbél értékes fehérjéket, esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz.
Hozzávalók:
liszt 30 dkg
tojás 3 db
olaj 2 kk. kanál
közepes fej vöröshagyma
tojás 1 db
csirkemell
sonka 30 dkg
rozmaring 1 kk. kanál
kis szerecsendió
vaj, só
A szószhoz:
vaj 10 dkg
liszt 6 dkg
törött bors
húslé 2 dl
tejszín 2 dl
parmezán 20 dkg
kis szerecsendió, só
Keverjük össze a lisztet, az olajat, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Takarjuk le és hagyjuk állni . A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és az olajban fonnyasszuk meg.
13 éve | Soós Jolán | 2 hozzászólás
Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet,
de a kegyetlen halál mindent összetépett.
Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél,
nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél.
Egy reményünk van, mi éltet és vezet,
hogy egyszer majd találkozunk veled
Pósa Lajos: Anyám sírjánál
Szülőfalum szép vidéke,
Jaj de rég nem láttalak!
Kimegyek a temetőbe,
Elém fut a kis patak.
Itt vagyok a domboldalon
Őszi napnak alkonyán...
Itt alussza örök álmát
Az én édes jó anyám.
A hunyó nap sugarában
Nézem, anyám, sírodat:
Sárga-piros rózsáival
Szórja be az alkonyat.
Sárga-piros rózsáiból
Szövi rád a takarót...
Lágyan lengő, fúvó szellő
Suttogja az altatót.
Az én lelkem sóhajtása
A suttogó fuvalom...
Képed mindig, mindörökké
A szívemben ringatom.
Rólad való álmodásom
Olyan sokszor hívogat:
Kelj föl, kelj föl, édes anyám,
Simogasd meg arcomat!
A sírnál késő a bocsánat
Kiket szeretsz s akik szeretnek
Ha bántanak s megsebeznek
Ne haragudj rájok sokáig!
De öntsd ki szíved ,s ha letörléd
A fájdalom kicsordult könnyét
Bocsáss meg hidd enyhedre válik
egymást hányszor félreértjük
S szeretteinket hányszor sértjük
Bár szívünk éppen nem akarja
Mi is talán vérzünk a sebben
Nekünk is fáj, még élesebben
Ne légy Te büszke légy őszinte
híved legott azzá lesz szinte
Oszlik gyanú, megenyhül bánat
Oly váratlan jöhet halálunk
S ha egymástól haraggal válunk,
A sírnál késő a bocsánat!
/ Gyulai Pál Tamás /
Áfonyával és gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók (4 személyre):
4 pulykamell filé
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
3 dl áfonyalé
1 nagy marék áfonya
só, bors
A töltelékhez:
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
½ kg darált pulykahús (lehet disznó is)
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg hámozott gesztenye apróra vágva
1 marék aszalt áfonya
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1 tojás
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Kagylós spagetti
Hozzávalók 1 ek aprított petrezselyemzöld 3 ek extra szűz olíva olaj 40 dkg spagetti 25 dkg kagyló (tisztított) 10-15 dkg hagyma 30 ml tej 1 db peperoncino paprika 1 csipet só 1 csipet bors (őrölt) Elkészítés A két kissebb hagymát nagyon apró kockákra daraboljuk, és az olíva olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kagylókat. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejet, a chili paprikát (peperoncino) és a sót ill.
Profiterol
Hozzávalók 2 ek porcukor 3 ek tej 1/2 l tejszin 25 dkg keserű (sötét) csokoládé 15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 ek kristálycukor 4 db tojás 1 csipet só Elkészítés Egy edénybe tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és forraljuk fel az egészet. Miután felforrt fokozatosan hozzáadagolva, tegyük bele a lisztet. Tegyük vissza az edényt a tűzre és főzzük a tésztát, miközben folyamatosan kavarjuk, mindaddig, amíg el nem válik az edény falától.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás