Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

 Pisztráng Kárpáti módra

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

R09GHG ihthrpftmevo, [url=http://lkemgipkhwgn.com/]lkemgipkhwgn[/url], [link=http://peszhazggcvz.com/]peszhazggcvz[/link], http://vwxhuemwvkhb.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönöm Marika.Puszi:Edit.

 Töltött pecsenyekacsa

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kicsontozott töltött pecsenyekacsa

Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa (1,80 kg)
25 dkg darált sertéshús
15 dkg kacsamáj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
2 g őrölt fehér bors
1 g Cayenne-bors
1 g őrölt szerecsendió
2 g majoránna
só.

A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm....

Tovább 

 

Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák

Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nagyon jó ünnepi menü.

Tovább 

 Fejedelmi pulykatál

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fejedelmi pulykatál

Hozzávalók (8 személyre)
A pulykagalantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika, 10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1 húsleveskocka.
Zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa, 25 dkg pulykamellfilé, 5 dl szűrt húsleves, (leveskockából is jó), 20 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet), 5 dkg zselatinpor, 1 főtt tojás fehérje, negyed csokor petrezselyem.

Tovább 

 5 különleges diós recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 különleges diós recept
2009. október 25.
Már Salamon király is megénekelte a szerelmesek kertjében viruló virágokat, gyümölcsöket, köztük a diófát is. A gyümölcs semmit nem vesztett népszerűségéből: ahogy régen, úgy ma is finom és fontos táplálékként tartjuk számon – sok vidéken szinte minden udvarban áll egy-egy árnyat adó diófa.

A dióbél értékes fehérjéket, esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz.

Tovább 

 Csirkével töltött tészta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

CSIRKÉVEL TÖLTÖTT TÉSZTA / olasz étel /


Hozzávalók:

liszt 30 dkg
tojás 3 db
olaj 2 kk. kanál
közepes fej vöröshagyma
tojás 1 db
csirkemell
sonka 30 dkg
rozmaring 1 kk. kanál
kis szerecsendió
vaj, só

A szószhoz:

vaj 10 dkg
liszt 6 dkg
törött bors
húslé 2 dl
tejszín 2 dl
parmezán 20 dkg
kis szerecsendió, só

Keverjük össze a lisztet, az olajat, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Takarjuk le és hagyjuk állni . A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és az olajban fonnyasszuk meg.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm kedves Ilona.
Bizonyára füstölt hússal is finom lesz.Üdv:Edit.

Tovább 

 

 

 

Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, 
de a kegyetlen halál mindent összetépett. 
Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, 
nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. 
Egy reményünk van, mi éltet és vezet, 
hogy egyszer majd találkozunk veled



Pósa Lajos: Anyám sírjánál 

Szülőfalum szép vidéke, 
Jaj de rég nem láttalak! 
Kimegyek a temetőbe, 
Elém fut a kis patak. 

Itt vagyok a domboldalon 
Őszi napnak alkonyán... 
Itt alussza örök álmát 
Az én édes jó anyám. 

A hunyó nap sugarában 
Nézem, anyám, sírodat: 
Sárga-piros rózsáival 
Szórja be az alkonyat. 

Sárga-piros rózsáiból 
Szövi rád a takarót... 
Lágyan lengő, fúvó szellő 
Suttogja az altatót. 

Az én lelkem sóhajtása 
A suttogó fuvalom... 
Képed mindig, mindörökké 
A szívemben ringatom. 

Rólad való álmodásom 
Olyan sokszor hívogat: 
Kelj föl, kelj föl, édes anyám, 
Simogasd meg arcomat! 


A sírnál késő a bocsánat 
Kiket szeretsz s akik szeretnek 

Ha bántanak s megsebeznek 

Ne haragudj rájok sokáig! 

De öntsd ki szíved ,s ha letörléd 

A fájdalom kicsordult könnyét 

Bocsáss meg hidd enyhedre válik 

egymást hányszor félreértjük 

S szeretteinket hányszor sértjük 

Bár szívünk éppen nem akarja 

Mi is talán vérzünk a sebben 

Nekünk is fáj, még élesebben 

Ne légy Te büszke légy őszinte 

híved legott azzá lesz szinte 

Oszlik gyanú, megenyhül bánat 

Oly váratlan jöhet halálunk 

S ha egymástól haraggal válunk, 

A sírnál késő a bocsánat! 

/ Gyulai Pál Tamás / 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép megemlékezés Jolikám.
Gratulálok,ügyes vagy!
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Tovább 

Áfonyával és gesztenyével töltött pulykamell


Hozzávalók (4 személyre):
4 pulykamell filé
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
3 dl áfonyalé
1 nagy marék áfonya
só, bors


A töltelékhez:
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
½ kg darált pulykahús (lehet disznó is)
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg hámozott gesztenye apróra vágva
1 marék aszalt áfonya
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1 tojás


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom étel én már karácsonykor kipróbáltam!

Tovább 

 Kagylós spagetti

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kagylós spagetti

Hozzávalók 1 ek aprított petrezselyemzöld 3 ek extra szűz olíva olaj 40 dkg spagetti 25 dkg kagyló (tisztított) 10-15 dkg hagyma 30 ml tej 1 db peperoncino paprika 1 csipet só 1 csipet bors (őrölt) Elkészítés A két kissebb hagymát nagyon apró kockákra daraboljuk, és az olíva olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kagylókat. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejet, a chili paprikát (peperoncino) és a sót ill.

Tovább 

 Profiterol

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Profiterol

Hozzávalók 2 ek porcukor 3 ek tej 1/2 l tejszin 25 dkg keserű (sötét) csokoládé 15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 ek kristálycukor 4 db tojás 1 csipet só Elkészítés Egy edénybe tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és forraljuk fel az egészet. Miután felforrt fokozatosan hozzáadagolva, tegyük bele a lisztet. Tegyük vissza az edényt a tűzre és főzzük a tésztát, miközben folyamatosan kavarjuk, mindaddig, amíg el nem válik az edény falától.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom, ki kellene próbálnom!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu