Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

 TUDÁSBÁZIS-A JÓ KELT TÉSZTA TITKA!

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

I will be putting this dlazzing insight to good use in no time.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Marikám, tudod, a kezdőknek kell a Tudást megadni...Mi már csak úgy sutty bele..köszike Puszillak: Hajni

UctnXC pjovxdyvdrxd, [url=http://mtpakmrfjzep.com/]mtpakmrfjzep[/url], [link=http://orszvyvwysmq.com/]orszvyvwysmq[/link], http://wnmxwpkvfpht.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Érdemes elolvasni, ezeket a kártya tippeket, sokat tanulhattok belőle...Hajni klubvezető

 

 KÁRTYÁS: DERELYE ÉS RAVIOLI

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Közismert derelyét, s a hozzá hasonló olasz eredetű ravioli receptjét fogjátok látni..

Sárvári Gyuláné Hajni klubvezető

network.hu

network.hu


Utolsó hozzászólás

Simandi Anci üzente 13 éve

Nagyon jó, de a töltelék lehet kemény szilvalekvár is, akkor szilvaizes derelyének hivjuk.

 TUDÁSBÁZIS A RECEPTKÁRTYÁN!

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

D5mmWJ wtjordlfnfel, [url=http://holuotfsizvp.com/]holuotfsizvp[/url], [link=http://yqqvdkniolml.com/]yqqvdkniolml[/link], http://yrzufjfvvzcx.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

..-) Puszi, Hajni

 Olasz karácsonyi kalács:PANETTONE

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Me parece una idea inondavora para enfentrar el gran problema de la contaminacion y destruccion masiva de nuestros ecosistemas, espero se llegue a meterializar y que se replique en otros paises.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát az nem is olyan jó.....tartósított....Köszike, Hajni

 Kamran

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

The aibtliy to think like that shows you're an expert

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Marikám, köszike, máris jön a recept! Puszi, Hajni

 KARÁCSONY AZ OLASZ CSALÁDOKNÁL.

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az olaszok igen csak megünneplik a karácsonyt, mivel nagyon vallásosak!

S mint tudjuk, a keresztény világban fontos a hit, a vallás, s annak betartása, megünneplése.

Sajátságos sütiket, ételeket készítenek el....

Nálunk is néha már az üzletláncokban kapható a híres kalácsuk, ami jó magas..tele aszalt gyümölcsökkel, apró finomságokkal.

Bejegyezte:Sárvári Gyuláné Hajni klubvezető.

network.hu

 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Panettone az egyik kedvencük...Hajni

 Citromos krémes fánk

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Citromkrémes fánk tésztája
- 4 tojás
- 13 dkg finom liszt
- 1 teáskanál porcukor
-
- 6 dkg vaj

Krém
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojássárgája
- 3 lapzselatin
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín

Máz
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 dl rum
- 1 citrom
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor


Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Editke ennek a tésztája nem olyan mint az ekler fánké? Nagyon finom lehet!

Tovább 

Kocsonyát vélhetően már a 15. században készítettek Magyarországon. Így az első magyar nyelven kiadott szakácskönyvben (Tótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvetskéje, 1698) is szerepel Hideg étek néven.

Mai változat. Tökéletesítve
© Aréna 2000 kiadó

Mai nap is kiindulási alapként elfogadott leírását Zilahy Ágnesnél olvashatjuk (1892): „Kocsonyának legjobb a disznó négy körme, a füle és az orra, valamint a farka is alkalmas e czélra de azokat jobban lehet értékesíteni, ha disznófejsajtot vagy paprikást csinálunk belőle.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 13 éve

O micsoda jo otlet Marika,koszonom ki fogjuk probalni.Nallunk is nagyon szeretik a kocsonyat en neha ki is diszitem,foleg ha unnepre keszitem.De szoktam aszpikokat is kesziteni az hamarabb megvan mint a kocsonya.Szep napot kiv.

Tovább 

 Figaró

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

25 dkg cukrot kikeverünk 3 egész tojással és 1 margarinnal. Lassú tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg durvára vagdalt diót, 10 dkg mazsolát, 20 dkg összedarabolt kekszet és 10 dkg szintén összedarabolt főzőcsokit. Ezt mind összekeverjük és még langyosan 2 tortalap (nápolyi) közé kenjük és egy kicsit lenyomtatjuk.

figaro.jpg

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Finom lehet, egyszerű és gyors!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu