Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7
evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az
élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe
beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót.
Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.
A
cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül
besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba
helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után
kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk vele a kacsa bőrét.
Ezt a műveletet még a sütés közben kétszer megismételjük, úgy 10-15
percenként.
|
|
Sztaroszta gombaleves (6 főre)
Hozzávalók: 10 dkg
füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 paradicsom, 1 paprika, 1
kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 50 dkg vargánya (vagy 5 dkg
szárított vargánya), csipetnyi tárkony, 5 dkg reszelt tészta.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, egy dl tejföl, egy evőkanálnyi mustár, egy dl tejszín.
A
füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és lepirítjuk.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hozzávalók: trapista sajt, virsli,csemege uborka, tejföl, spagetti vagy csőtészta
A tésztát sós vizben kifőzőm, leöblitem. Egy tüzálló tálat kiolajozok, lerakok egy sor tésztát, rákarikázom virslit, erre rászeletek karikára csemege uborkát, és ujra imételem a hozzávalókat. Tetejét megszóróm tejfőllel és bőven reszelt sajttal és átsütöm sütőben.
Nagyon kiados, hasonlit az Editke sajtos spagettijéhez.
Űdv.ilucika
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás