Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
só
1/2 dl + 1 ek olívaolaj
4 dkg élesztő
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl passzírozott paradicsom
1 kg paradicsom
35 dkg mozzarella
sütőpapír
Elkészítése:
1. A lisztet 3 tk sóval keverőtálba szórjuk és 1/2 dl olajat öntünk rá.
Hozzáadjuk a 3,5 dl langyos vízben feloldott élesztőt,majd sima tésztává dolgozzuk.
Lefedve,30 percig kelesztjük.
2. A maradék,felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
|
|
Hozzávalók:
Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig.
Dupla csokis túrós süti
Habosra
keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott
tortabevonót, a vajat, a kakaóport, a durvára vágott diót és a
sütőporral elkevert lisztet.
Capuccino muffin dióval
35 perc
Elkészítés módjaElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappucchino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg paradicsom
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
2 szár zeller
1 ek olaj
1 liter zöldségleves
10 dkg szarvacskatészta
só
3 szál újhagyma
2 tk ételsűrítő
fehér bors
A díszítéshez:
bazsalikom
Elkészítése:
A paradicsomot(2 db kivételével),a kétféle hagymát,a sárgarépát meg az egyik szár zellert nagy darabokra vágjuk.
A lábosban felhevített olajon a felaprított zöldségeket-a paradicsom kivételével-kb.
Hozzávalók:
8 db palacsintához:
2,5 dl tej
2 db tojás
só
2 ek. olaj
150 g finomliszt
3 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
1 fej vörös hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
40 g bacon szalonna apró kockákra vágva
1 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
200 g paradicsomsűrítmény
1 csipet cukor
1/2 tk. oregánó
só
bors
50 g reszelt parmezán sajt
4 db paradicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
1 szál friss bazsalikom
Elkészítése:
A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.
Makaróni saláta
Egy olaszos saláta különlegesség. | ||
Makarónisaláta
|
Cantuccini (olasz teasütemény) édes sütemény hozzávalók
300g liszt
1 tk sütőpor
200g cukor
1 csipet só
2 tojás
1 tojás sárgája
100g mandula, egész
50g őrölt mandula
tej
Keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjuk tésztává.
Alakítsunk ki hosszúkás zsemleformákat a tésztából (Ø 4–5cm vastagon).
Kenjük meg egy kevés tejjel.
Süssük 190°C-on 30 percig.
Még melegen vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra a megsült tésztát,
majd helyezzük vissza a sütőbe, és kb 50–80°C-on szárítsuk 20 percig.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás