Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Sajtos táskák
Hozzávalók:
A tésztát oszd 8-1o egyforma részre, majd lisztezett deszkán nyújtsd fél centiméteres vastagságúra. A sajtokat reszeld meg, a szárított paradicsomot vágd apróra, és keverd össze. Add hozzá a felszeletelt olívabogyót, az apróra vágott snidlinget, gyúrd egyneművé, majd oszd el egyenlően a tészta darabok közrepén.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK:
» 4 articsóka
» 1 citrom
» 12deka szikkadt kenyérbél
» 1 kis pohár olívaolaj
» 4 gerezd fokhagyma
» 4 ek. borecet
» petrezselyem
» friss menta
» néhány szem édesköménymag
» 1 nagy pohár fehérbor
» 1 nagy pohár húsleves (kockából is jó)
» fekete olajbogyó
» só és bors
ELKÉSZITÉS:
Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Kávéfagyi
Hozzávalók 4 személyre:
A tejet forrald fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól kavard el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva, negyed óráig főzd.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Tonhal körtepürével
Hozzávalók 4 személyre:
A tonhalszeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK:
» 8 fej vöröshagyma
» 5 dkg reszelt sajt
» 2 tojássárgája
» őrölt szerecsendió
» 2 evőkanál olívaolaj
» őrölt bors
» só
ELKÉSZITÉS:
Tradicionális spenótos rizottó. (Veneto régió)
|
|
A spenótos rizottó egy igazi klasszikus. Nagyon könnyű elkészíteni
4 személyre
Megtisztítjuk és pároljuk a spenótot.
|
|
A „Minestra” annyit tesz olaszul, hogy leves. A Minestrone jelentése pedig „a nagy leves”, amely egy zöldségekkel teli ételre utal.
A minestrone leves receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden régiónak, minden évszaknak, és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben, például a római változatokban, van tészta, némelyikben nincs. Némelyik receptben több hüvelyes, káposzta, vagy zöldfűszer van.
12 éve | Gyenge István | 0 hozzászólás
A Róma Közösségi Oldalon ( http://orokvaros.network.hu/ ) sok olasz ételreceptet és olasz ételkészítési videót találtok. Látogassatok el erre az oldalra.
Most léptem be a klubotokba, majd ide is teszek fel cikkeket, videókat, recepteket olasz ételekről.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A leveseik közül a legismertebbek a minesztra (minestrone) és a húsleves
(brodo). Az előző sűrű és igen tartalmas zöldségleves, az utóbbit
marhahúsból, kolbászból és sonkából készítik. Leveseik elmaradhatatlan
kísérője a reszelt parmezán sajt.
Előételeik közül a tésztafélék, közismerten igen kiváltságos helyet
foglalnak el. A makarónit és a spagettit mindig frissen főzik, és oliva
olajjal keverik össze. A tésztákra általában kevés öntetet tesznek,
melyben a főszerepet legtöbb esetben a paradicsom játsza.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu