Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

Sajtos táskák
Hozzávalók:

  • 1 kiló pizzatészta
  • 3o deka ricotta sajt
  • 3o deka parmezán sajt
  • 3o deka juhsajt
  • 8 kis szárított paradicsom
  • 4 evőkanál fekete olívabogyó
  • 1 csokor snidling
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • őrölt bors

 

A tésztát oszd 8-1o egyforma részre, majd lisztezett deszkán nyújtsd fél centiméteres vastagságúra. A sajtokat reszeld meg, a szárított paradicsomot vágd apróra, és keverd össze. Add hozzá a felszeletelt olívabogyót, az apróra vágott snidlinget, gyúrd egyneművé, majd oszd el egyenlően a tészta darabok közrepén.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

» 4 articsóka
» 1 citrom
» 12deka szikkadt kenyérbél
» 1 kis pohár olívaolaj
» 4 gerezd fokhagyma
» 4 ek. borecet
» petrezselyem
» friss menta
» néhány szem édesköménymag
» 1 nagy pohár fehérbor
» 1 nagy pohár húsleves (kockából is jó)
» fekete olajbogyó
» és bors

 

ELKÉSZITÉS:

 

Az articsókát tisztítsuk meg, majd s-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.

Tovább 

 

Kávéfagyi
Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 dl édesített presszókávé
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál reszelt csoki
  • 1 vaníliarúd

 

A tejet forrald fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól kavard el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva, negyed óráig főzd.

Tovább 

Tonhal körtepürével
Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tonhalszelet
  • 4 körte
  • 1 vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 kiskanál oregánó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl citromlé
  • fehérbors

 

A tonhalszeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át.

Tovább 

 

Az olasz konyha az egyik legnépszerűbb a világon. A leghíresebbek a tésztaételeik, mint a spagetti, a makaróni vagy a lasagne.

spagetti_Olaszországi utazás


www.olaszorszagiutazas.hu

HOZZÁVALÓK:


» 8 fej vöröshagyma
» 5 dkg reszelt sajt
» 2 tojássárgája
» őrölt szerecsendió
» 2 evőkanál olívaolaj
» őrölt bors
»

 

ELKÉSZITÉS:


Főzzük meg a hagymákat s vízben, majd vegyük ki őket, vágjuk le a tetejüket, és szedjük ki a belsejüket. A belső részt vágjuk fel apróra, és keverjük el egy tálban a tojássárgájával, a sajttal, az őrölt szerecsendióval, a val és a borssal. Ezt a masszát töltsük bele a hagymába. Tegyük vissza rájuk a tetejüket, és helyezzük mindet egy tűzálló edénybe.

Tovább 

Tradicionális spenótos rizottó. (Veneto régió)

   




A spenótos rizottó egy igazi klasszikus. Nagyon könnyű elkészíteni


Hozzávalók

4 személyre

  • 1/2 kiló spenót
  • 1 liter csirke húsleves
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2+2 evőkanál vaj
  • 1 nagy hagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • Fél csésze (1.2 deci) száraz fehérbor
  • bors
  • 4-5 evőkanál reszelt parmezán
  • 30 deka rizs


Elkészítés

Megtisztítjuk és pároljuk a spenótot.

Tovább 

   





 

A „Minestra” annyit tesz olaszul, hogy leves. A Minestrone jelentése pedig „a nagy leves”, amely egy zöldségekkel teli ételre utal.

A minestrone leves receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden régiónak, minden évszaknak, és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben, például a római változatokban, van tészta, némelyikben nincs. Némelyik receptben több hüvelyes, káposzta, vagy zöldfűszer van.

Tovább 

A Róma Közösségi Oldalon ( http://orokvaros.network.hu/ ) sok olasz ételreceptet és olasz ételkészítési videót találtok. Látogassatok el erre az oldalra.

Most léptem be a klubotokba, majd ide is teszek fel cikkeket, videókat, recepteket olasz ételekről.

A leveseik közül a legismertebbek a minesztra (minestrone) és a húsleves (brodo). Az előző sűrű és igen tartalmas zöldségleves, az utóbbit marhahúsból, kolbászból és sonkából készítik. Leveseik elmaradhatatlan kísérője a reszelt parmezán sajt.

Előételeik közül a tésztafélék, közismerten igen kiváltságos helyet foglalnak el. A makarónit és a spagettit mindig frissen főzik, és oliva olajjal keverik össze. A tésztákra általában kevés öntetet tesznek, melyben a főszerepet legtöbb esetben a paradicsom játsza.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu