Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
15 éve | Péter Emma | 1 hozzászólás
Hozzávalók 2 kisebb cipóhoz:
50 dkg liszt (nálam tönköly fehérliszt a Müllerből)
3 dl langyos víz (vagy egy picit több)
1,5 zacskó szárított élesztő
1 ek. cukor
1 csapott ek. só
2 ek. olaj
Tetejére:
kb. 30 dkg cseresznye kimagozva
1-2 ek. méz
kevés cukor
vajdarabok
A lisztet egy nagy tálba szitáltam, a közepébe mélyedést csináltam és beleöntöttem a víz felét, beleszórtam az élesztőt, a sót és a cukrot. Egy villával elkevertem, majd a mélyedés falát fokozatosan „beomlasztva” először villával, majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Közben hozzáadtam a többi vizet meg az olajat.
15 éve | Péter Emma | 1 hozzászólás
A téli időszakban van csak igazán szezonja az ínycsiklandó narancsnak! Nemcsak nyersen fogyaszthatjuk viszont! Én legutóbb narancsos kacsa formájában ettem főételként, ám olaszos saláta formájában is elkészíthetjük. Még fogyókúra idején is kitűnő ínyencség.
Hozzávalók
5 narancs
egy kis fej Eisbergsaláta
1 fej piros saláta
chioggiotta
radicchio
3 ek olivaolaj
só, bors.
Elkészítés
A narancsot éles késsel meghámozom, szeletekre vágom és kimagozom.
Csirke San Marino módra - Olasz recept
» 1 csirke (kb. 1 1/2 kg)
» 1/4 csésze liszt
» 1 doboz (20 dkg) paradicsomszósz
» 1/3 csésze aszalt paradicsom
» 1 dl vörösbor
» 1 ek. reszelt citrom héja
» 20 dkg gomba
» 2 csésze olajban sült hagyma
» frissen főtt rizs vagy tészta
A csirkét alaposan megtisztítjuk, lebőrözzük és feldaraboljuk. Megszórjuk liszttel és egy edénybe tesszük. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, az aszalt paradicsomot, a bort és a citrom héját.
15 éve | Péter Emma | 2 hozzászólás
Összeszedtem néhány dolgot, ami az olasz karácsonyra és a készülődésre jellemző. Nekem nagyon tetszik, hogy hamar, már december 8-án elkezdik a készülődést! Persze ez sok családban nálunk, Magyarországon is így van. Ki hogy szereti:o)
Lássuk az olasz mintát!
Az olaszoknál elég hamar december 8-án elkezdődik a karácsonyi díszítés. Az adventi koszorúkkal ellentétben náluk a betlehemi jászol készítése az elterjedt. Nincs olyan otthon vagy templom, ahol ne találnánk meg a jászolt.
Sziasztok!
Nem tudom, lakik-e valaki Budapesten a Déli-pályaudvaron...
Ugyanis megnyílt egy kis olasz szendvicses, vagy inkább PIADINERIA-s, ami nekem nagyon megtetszett! Találtam hozzá egy képet a neten:
Itt egy jó tipp, hogy honnan rendelhetjük meg könnyedén ebédünk, vacsoránk alapanyagait.
Nem mindig sikerül minőségi hozzávalókat találnunk a boltokban, viszont ha szükségünk van rá, minden követ meg tudunk mozgatni. Ha a sarki kis közértben nem találnánk meg a megfelelőt, tájékozódhatunk az interneten is, hátha akad jó beszállító!
Én erre az oldalra bukkantam rá a minap. Talán nektek is segítségetekre lesz:
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Elkészítés
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás