Olasz konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei

WzAFYh grzggehkhmor

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Én Mártikám, egyedül! Puszi, Hajni

 KÁVÉ, CAPUCCÍNÓ.

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

w2nf2O , [url=http://eikrznrocbfk.com/]eikrznrocbfk[/url], [link=http://dmeyntjwxxly.com/]dmeyntjwxxly[/link], http://uoruspkdvqfg.com/
 

network.hu

Hozzávalók 2 kisebb cipóhoz:

50 dkg liszt (nálam tönköly fehérliszt a Müllerből)
3 dl langyos víz (vagy egy picit több)
1,5 zacskó szárított élesztő
1 ek. cukor
1 csapott ek. só
2 ek. olaj

 

 

 

 

 

 

 

 

Tetejére:

kb. 30 dkg cseresznye kimagozva
1-2 ek. méz
kevés cukor
vajdarabok

 

A lisztet egy nagy tálba szitáltam, a közepébe mélyedést csináltam és beleöntöttem a víz felét, beleszórtam az élesztőt, a sót és a cukrot. Egy villával elkevertem, majd a mélyedés falát fokozatosan „beomlasztva” először villával, majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Közben hozzáadtam a többi vizet meg az olajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon jó, egy finom reggelihez, vagy frissen.....

Tovább 

network.hu

A téli időszakban van csak igazán szezonja az ínycsiklandó narancsnak! Nemcsak nyersen fogyaszthatjuk viszont! Én legutóbb narancsos kacsa formájában ettem főételként, ám olaszos saláta formájában is elkészíthetjük. Még fogyókúra idején is kitűnő ínyencség.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

5 narancs

egy kis fej Eisbergsaláta

1 fej piros saláta

chioggiotta

radicchio

3 ek olivaolaj

só, bors.

 

Elkészítés

A narancsot éles késsel meghámozom, szeletekre vágom és kimagozom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Bizony jó is, finom is....

Tovább 

network.hu

Csirke San Marino módra - Olasz recept

» 1 csirke (kb. 1 1/2 kg)
» 1/4 csésze liszt
» 1 doboz (20 dkg) paradicsomszósz
» 1/3 csésze aszalt paradicsom
» 1 dl vörösbor
» 1 ek. reszelt citrom héja
» 20 dkg gomba
» 2 csésze olajban sült hagyma
» frissen főtt rizs vagy tészta

 

A csirkét alaposan megtisztítjuk, lebőrözzük és feldaraboljuk. Megszórjuk liszttel és egy edénybe tesszük. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, az aszalt paradicsomot, a bort és a citrom héját.

Tovább 

network.hu

Összeszedtem néhány dolgot, ami az olasz karácsonyra és a készülődésre jellemző. Nekem nagyon tetszik, hogy hamar, már december 8-án elkezdik a készülődést! Persze ez sok családban nálunk, Magyarországon is így van. Ki hogy szereti:o)

Lássuk az olasz mintát!

 

Az olaszoknál elég hamar december 8-án elkezdődik a karácsonyi díszítés. Az adventi koszorúkkal ellentétben náluk a betlehemi jászol készítése az elterjedt. Nincs olyan otthon vagy templom, ahol ne találnánk meg a jászolt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Emma, köszönöm ezt a csodás infót, így még többet tudunk meg, az olasz trendiről..Puszi, Hajni

Tovább 

Sziasztok!

 

Nem tudom, lakik-e valaki Budapesten a Déli-pályaudvaron...

Ugyanis megnyílt egy kis olasz szendvicses, vagy inkább PIADINERIA-s, ami nekem nagyon megtetszett! Találtam hozzá egy képet a neten:

 

http://adriaolaszbufe.ini.hu/

 

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

pap judit üzente 15 éve

lehet , hogy nem jól irtam a címet mivel nem vagyok jártas budapesten , lehet egybe kell irni nagysándor józsef , de ott van mindjárt a hold utcai piac mellet, ott van az amerikai nagykövetség ,kérlek nézz te is utána ,üdv .

network.hu

Itt egy jó tipp, hogy honnan rendelhetjük meg könnyedén ebédünk, vacsoránk alapanyagait.

 

Nem mindig sikerül minőségi hozzávalókat találnunk a boltokban, viszont ha szükségünk van rá, minden követ meg tudunk mozgatni. Ha a sarki kis közértben nem találnánk meg a megfelelőt, tájékozódhatunk az interneten is, hátha akad jó beszállító!

 

Én erre az oldalra bukkantam rá a minap. Talán nektek is segítségetekre lesz:

 

http://gustiitaliani.hu/fooldal.php?

Tovább 

Isteni sonkákat találhatunk a Fény utcai piacon, ha felnézünk a felső szintre!

Nekem összefutott a nyál a számban! :o)

 

network.hu

network.hu

 Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek cukor
  • 1/2 pohár habtejszin
  • 20-25 db savioardi (babapiskóta)
  • 1/2 kg eper
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

 

 

Elkészítés

Mossuk meg, majd daraboljuk fel az epret, majd tegyük egy tálba a citrom és a narancs kifacsart levével és a cukorral. Adjunk hozzá egy vagy fél liter vizet, (a babapiskóta nedvszívó képességének függvényében) és hagyjuk állni kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu