Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mai olasz konyha
eredetét keresve egészen az ókorig, a Római Birodalom idejéig kell
visszatekintenünk. Az itáliai Pompei városában, melyet i.sz. 79-ben a
Vezúv elpusztított, a XVIII. században megkezdett ásatások során több
száz személyes étkezőhelyet és konyhát, valamint beépített italpultokat
is feltártak. Ezen ásatások és a fennmaradt írások is azt bizonyítják,
hogy a mai Itália ízei Róma hagyományait követik.
Az étkezési szokások kialakulásában a gazdasági, a földrajzi és egyéb tényezők mellett kétség kívül szerepet játszott az olasz
"életfilozófia" is. Az olaszok szeretnek enni, kedvelik a jó ételeket,
ami nem feltétlenül drágát, különlegeset jelent. A legegyszerűbb ételt
is olyan odaadással, mondhatni szenvedéllyel készítik, fogyasztják és
vitatják meg, mint a drága vendéglők luxus fogásait.
Az olasz konyhát
rendkívüli választékosság és könnyedség jellemzi. Ételeik készítéséhez
leggyakrabban olívaolajat használnak, de más növényi zsiradékok is
kedveltek. Az országot határoló tengerek bőségesen ellátják az olaszokat
halakkal és rákokkal, ezen kívül állattenyésztésük nagy mennyiségben
biztosít konyháikra szarvasmarhát, bárányt, kecskét, baromfit. A
vadételek is nagy népszerűségnek örvendenek, legfinomabb csemegéik a
vadszárnyasok és nyulak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
FÖÉTEL - Római articsóka
FÖÉTEL - Tonhal körtepürével