Olasz konyha: Karamellkrém (kép)

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karamellkrém

hozzávalók: 5 egész tojás + 1 sárgája, 15 dkg cukor, 4 ek viz, 3 dl tej, 1.5 dl főző-
tejszin, csipet só + diszitéshez valamilyen gyümölcs, menta vagy citromfű
A sütőt előmelegitjük 17O C-ra
Elkészités: A cukrot a vizzel kis lángon karamellizáljuk és egy nagyobb gyümölcs-
kenyér formába öntjük, úgy mozgatjuk, hogy az oldalára is kerüljön. Hagyjuk hűl-
ni. A tojásokat 5 dkg cukorral nagyon habosra keverjük. Még a gép dolgozik, a
tejet a tejszinnel összeöntjük, adunk hozzá vaniliás cukrot. Felforraljuk és kicsit
állni hagyjuk, hogy ne legyen forró. A kész tojáshabhoz öntjük és elkeverjük.
Átszűrjük és a karamellel bevont formába öntjük, házastársi fóliával befedjük és
egy vizzel teli (magas szélű) tepsibe tesszük úgy, hogy tészta feléig érjen.
4o-5o percig pároljuk, még meg nem szilárdul. Kivesszük a tepsiből és a fóliát
leszedjük. Ha kihült, tálalásig hűtőben tároljuk. Tálalásnál a forma tetejére bori-
tunk egy hosszúkás tálat ,majd forditsuk meg a formával együtt és emeljük le
a sütőformát. A karamell szépen kifolyik. Diszitjük
Nekem kicsit több lett a krém, ezért a tepsibe még kerámia formába is tettem
belőle, az van lefotózva.

Látta 43 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu