Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
hozzávalók: 5 egész tojás + 1 sárgája, 15 dkg cukor, 4 ek viz, 3 dl tej, 1.5 dl főző-
tejszin, csipet só + diszitéshez valamilyen gyümölcs, menta vagy citromfű
A sütőt előmelegitjük 17O C-ra
Elkészités: A cukrot a vizzel kis lángon karamellizáljuk és egy nagyobb gyümölcs-
kenyér formába öntjük, úgy mozgatjuk, hogy az oldalára is kerüljön. Hagyjuk hűl-
ni. A tojásokat 5 dkg cukorral nagyon habosra keverjük. Még a gép dolgozik, a
tejet a tejszinnel összeöntjük, adunk hozzá vaniliás cukrot. Felforraljuk és kicsit
állni hagyjuk, hogy ne legyen forró. A kész tojáshabhoz öntjük és elkeverjük.
Átszűrjük és a karamellel bevont formába öntjük, házastársi fóliával befedjük és
egy vizzel teli (magas szélű) tepsibe tesszük úgy, hogy tészta feléig érjen.
4o-5o percig pároljuk, még meg nem szilárdul. Kivesszük a tepsiből és a fóliát
leszedjük. Ha kihült, tálalásig hűtőben tároljuk. Tálalásnál a forma tetejére bori-
tunk egy hosszúkás tálat ,majd forditsuk meg a formával együtt és emeljük le
a sütőformát. A karamell szépen kifolyik. Diszitjük
Nekem kicsit több lett a krém, ezért a tepsibe még kerámia formába is tettem
belőle, az van lefotózva.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!