Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Chilis-csoki fagyi v. krém
Saját
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
3 dl tejszin Hulala
2 dl tej
5 tojás sárgája
2 dl viz
3-4 egész fahéj
fél narancs lereszelt héja v.
aroma /pár csepp/
2 db chili /száritott/ v. több,
izlés szerint - széttörve
fél tk őrölt szegfűbors vagy
fél tk kardamom őrölve
15 dkg cukor
lo dkg sötét kakaópor
Elkészítés:
2 dl vizet felforralunk, beletesszük a chilit, reszelt narancshéjat, szegfűborsot és az egész fahéjat. Kis lángon kb 1o percig forraljuk, majd állni hagyjuk.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A tejet majdnem felforraljuk és lassan a krémhez keverjük, majd visszatesszük és kis lángon állandó keverés mellett besüritjük.Fóliával letakarjuk - közvetlenül a krémre téve, hogy ne bőrösödjön és hűtjük.
A chilis vizet átszűrjük és 1o dkg kakaóporral szép simára keverjük.
A kakaós és tojásos krémet összevegyitjük.
A tejszint felverjük és a krémet géppel beledolgozzuk.
Fagyasztóba rakjuk /ki milyen adagokban szereti/ és 5-6 órát fagyasztjuk. Lehet fagyigépben is de akkor nem kell nagyon felverni a tejszint, mert nagyon sűrű lesz. Simán krémként is lehet fogyasztani.
tálalásnál izlés szerint tejszinhabbal, csokiöntettel diszithetjük.
Én kevés cukorszirupot szoktam késziteni, amiben
2-3 percig rotyogtatom az egész chilit és a sziruppal együtt a fagyi tetejére csorgatok belőle.
Ha sima krémként ennénk, a fagyasztást el kell hagyni, rögtön ehető!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!