Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
3 egész tojás,,2 tojás sárgája,,(a fehérjéből verjük a habot)
5 e.k.pálinka,
5e.k. étolaj,
15 szem édeske
1,5 kk szalalkálé
kb 25 dk liszt
A 3 egész tojást,és a 2 tojás sárgáját,a 15 szem édeskével nagyon jó habosra keverjük,(mintha piskótát sütnénk) utána fokozatosan adagoljuk hozzá az 5 k. pálinkát,majd az 5k. olajat,de közben is verjük.(robot géppel) azutánfokozatosan adagoljuk hozzá a szalalkálés lisztet. A megadott liszt mennyisége a tojások nagyságától változik. Rétestészta lágyságunak kell lennie.Ilyenkor már kézzel vertem jó alaposan hólyagosra. Lényeg,hogy nagyon jó simára,hólyagosra legyen kidolgozva. Könnyü lágy tészta lesz.
Hatul kemény lenne,pálinkával lágyithatunk rajta.
Amikor elkészült,kb fél cm-re kinyujtjuk,és kb 15x7cm-es csikokat vágunk,kb 8db leszA csikot felül 2-3 helyen picikét bevágjuk,félbe hajtjuk,és körbe,maj összenyomkodjuk a szélét,tepsibe tesszük és jól előmelegitett sütőben sütjük A perecek kb. 10 perc után kezdenek felemelkedni.
Bevallom ,,most készitettem először,mert itt nálunk nagy divat ez a perec husvétkor.
Ezután a 2 tojás fehérjét 6 dk cukorral gőz fölött felverjük,és ezzel kenjük le a pereceket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!