Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta
Egy kis naranccsal – esetleg mandarinnal – tehetjük egzotikussá ezt a sokszor készített, sok helyen sokféleképp
sütött édességet, mellesleg nagy kedvencemet. A lisztet átszitálom,
belereszelem a jól lehűtött vajat vagy margarint, hozzáadom a porcukrot,
a tojássárgáját, a szegfűszeget és az őrölt mandulát. Mindezeket
gyorsan, ám alaposan összegyúrom, ügyelve, hogy a vaj ne melegedjen fel,
ugyanis akkor a sütésnél összeesik a tészta, és kiszárad. A masszát
lisztezett munkaasztalon
kb. fél cm vastagságúra nyújtom. A tésztából karikákat szaggatok,
kivajazott, lisztezett tepsibe teszem, majd 200 fokra előmelegített
sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Csokimáz
Közben elkészítem a csokimázt. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, hozzáadom a porcukrot és a kevéske vizet.
Karamell
Ha megsültek az islerkarikák, hagyom teljesen kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztok narancslekvárral
úgy, hogy felülre kerüljön a szebbik oldala. Ezeket egyesével
belemártogatom az olvasztott csokiba, megvárom, amíg rászárad. De addig
sem ülök ölbe tett kézzel – a sütés már csak ilyen –, a narancsszeletek
ragasztásához szükséges cukrot karamellizálom, azaz halványbarnára
olvasztom egy kis edényben. Ebből teszek apró pöttyöket a
gyümölcsszeletekre, majd fölragasztom
az islerekre. Vékonyra szelt narancshéjjal vagy cukormázzal díszítem
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!