Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Focaccia di mandorla - mandulatorta
Hozzávalók 10 szelethez
A tortalaphoz:
- 120 g liszt
- 120 g darált mandula
- 120 g cukor
- 120 g vaj
A töltelékhez:
- 1 vaníliarúd
- 400 ml tej
- 190 g porcukor
- 6 tojássárgája
- 30 g étkezési keményítő
- 180 g puha vaj
- 120 g darált mandula
- porcukor
A tortalap hozzávalóit dagaszd simára robotgéppel vagy kézzel, majd
formázz belőle egy nagy gombócot, és felezd el. A tésztagolyó mindkét
felét nyújtsd körülbelül 23 cm átmérőjűre, majd csavard fóliába, és tedd
a hűtőbe egy órára. Ha letelt az idő, vedd elő a tésztát, óvatosan
fejtsd le róla a fóliát, majd vágd formára őket a 22 cm-es átmérőjű
tortaformához. Majd tedd a sütőpapírral kibélelt kör alakú tepsibe
először az egyiket, majd ha az megsült, a másikat. A tortalapokat
170-190 °C-ra előmelegített sütőben, a második sínen süsd 10-12 percig,
amíg aranybarna nem lesz. Az egyik tésztalapot vágd 12 egyforma méretű
szeletre, a másik maradjon egyben, majd hagyd őket kihűlni.
A
töltelékhez vágd félbe a vaníliarudat, és kapard ki a belsejét. 200 ml
tejet keverj el a vaníliával, 60 g cukorral, forrald fel, majd vedd le a
tűzről. A 4 tojássárgáját a maradék tejjel és a keményítővel keverd
össze egy nagyobb edényben. Szűrd le a vaníliás tejet, és öntsd a
tojássárgájával elegyített tejhez, majd forralt fel újra az egészet
alacsony fokozaton, állandóan kevergetve, nehogy leégjen. Ha már
krémszerűen sűrű, hintsd meg porcukorral, nehogy bőrös legyen a tej, és
tedd a hűtőbe 2 órára hűlni.
A vajas krémhez a darált mandulát
pirítsd meg zsiradék nélkül egy serpenyőben. Ha kihűlt, keverd a vajhoz a
maradék cukorral, és kézi mixerrel verd kemény habbá. A maradék
tojássárgáját verd fel, és fokozatosan adagold a vajkrémhez. Ezután a
vaníliás és a mandulás krémet keverd össze alaposan. A krémmel kend meg
az egyben hagyott tortalapot egyenletesen, erre helyezd a 12
tortalapszeletet, majd szórd meg porcukorral, és tálalhatod is.
Forrás:
http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111213-5-edeskremes-sutirecept-karacsonyra.html
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!