Olasz konyha: Focaccia di mandorta-mandulatorta

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Focaccia di mandorta-mandulatorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Focaccia di mandorla - mandulatorta

Hozzávalók 10 szelethez

A tortalaphoz:

- 120 g liszt
- 120 g darált mandula
- 120 g cukor
- 120 g vaj

A töltelékhez:

- 1 vaníliarúd
- 400 ml tej
- 190 g porcukor
- 6 tojássárgája
- 30 g étkezési keményítő
- 180 g puha vaj
- 120 g darált mandula
- porcukor

Thinkstock

A tortalap hozzávalóit dagaszd simára robotgéppel vagy kézzel, majd formázz belőle egy nagy gombócot, és felezd el. A tésztagolyó mindkét felét nyújtsd körülbelül 23 cm átmérőjűre, majd csavard fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha letelt az idő, vedd elő a tésztát, óvatosan fejtsd le róla a fóliát, majd vágd formára őket a 22 cm-es átmérőjű tortaformához. Majd tedd a sütőpapírral kibélelt kör alakú tepsibe először az egyiket, majd ha az megsült, a másikat. A tortalapokat 170-190 °C-ra előmelegített sütőben, a második sínen süsd 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Az egyik tésztalapot vágd 12 egyforma méretű szeletre, a másik maradjon egyben, majd hagyd őket kihűlni.

A töltelékhez vágd félbe a vaníliarudat, és kapard ki a belsejét. 200 ml tejet keverj el a vaníliával, 60 g cukorral, forrald fel, majd vedd le a tűzről. A 4 tojássárgáját a maradék tejjel és a keményítővel keverd össze egy nagyobb edényben. Szűrd le a vaníliás tejet, és öntsd a tojássárgájával elegyített tejhez, majd forralt fel újra az egészet alacsony fokozaton, állandóan kevergetve, nehogy leégjen. Ha már krémszerűen sűrű, hintsd meg porcukorral, nehogy bőrös legyen a tej, és tedd a hűtőbe 2 órára hűlni.

A vajas krémhez a darált mandulát pirítsd meg zsiradék nélkül egy serpenyőben. Ha kihűlt, keverd a vajhoz a maradék cukorral, és kézi mixerrel verd kemény habbá. A maradék tojássárgáját verd fel, és fokozatosan adagold a vajkrémhez. Ezután a vaníliás és a mandulás krémet keverd össze alaposan. A krémmel kend meg az egyben hagyott tortalapot egyenletesen, erre helyezd a 12 tortalapszeletet, majd szórd meg porcukorral, és tálalhatod is.

Forrás:

http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111213-5-edeskremes-sutirecept-karacsonyra.html

Címkék: karácsonyi recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editkém, köszike..Puszi, Hajni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu