Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
Tengeri herkentyűk és halak az olasz konyhában
Hozzászólások eddig: 10
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Németh Istvánné Edit üzente 14 éve
Férjemmel nagyon szeretjük a tenger gyümölcseit, vacsorára gyakran készítek.
Alaposan kiáztatom langyos vízben, amit többször kicserélek, mert nem kedveljük az intenzív "illatát". Leszűröm, majd vaj és olivaolaj keverékén "átfuttatom". Teszek hozzá - izlés szerinti mennyiségben - laskára szelt lilahagymát, paprikát, paradicsomot, és rengeteg fokhagymát. Ételízesítővel ízesítem. Ha a zöldségek is átpárolódtak, tejszínnel "összerottyantom" , meghintem petrezselyemmel, és fokhagymás pirítóssal tálalom. Próbáljátok ki, jó étvágyat! Edit
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
AKIK SZERETIK TERMÉSZETESEN FOGYASSZÁK MERT EGÉSZSÉGESEK...CSAK HOZZÁ KELL SZOKNI....Hajni
Péter Emma üzente 15 éve
Mi nemrég ettünk rántott garnélát , rántott hagymakarikával, tonhalsalátával. Nem teljesen olaszos, de isteni!!! Hmm...
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
RÁKLEVES, RÁKHÚSSAL A rákoknak ollóit és farkait leszedjük, sós vízben negyedóráig főzzük, akkor késsel gondosan, hogy a hús épen maradjon, kiszedjük a héjból, azután húslébe tesszük, hogy el ne barnuljon és száradjon. A rákot belétől kitisztítva minden csontos részét, a hátát kivéve, összetörjük jól egy mozsárban rákvajnak. A hátát megtöltjük a fentebb leírt mód szerint; jó húslébe megfőzzük, kevés liszttel pirított rántást adunk hozzá, és a megtisztított olló és farkak húsát is hozzáadjuk és a rákvajjal együtt tálaljuk fel.(Ez a módszer ritkábban használatos, mert nagyon macerás...)
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
RÁK-LEVES I. A rák tisztitás módját nem mindenki ismeri, sőt félnek is tőle, pedig könnyen el lehet vele bánni a következő módon: a rákot bal kezünkbe fogjuk, és a két ollóját jól összeszorítjuk, a bajuszos felét tenyerünk felé fordítva, a farkát meg kifelé; a farkának középső úszószárnyát jobbra-balra megcsavarjuk és csendesen kihúzzuk azt a kis vékony, fekete fonalforma belét, mely végigfut a farkán. A még mindig élő és mozgó rákot a fent írt módon erősen tartva, (t.i. a hátánál fogva felül) ujunkkal váltsuk le a farkát és szedjük ki a hátában levő belét. Az oldalrészekről és nyaka körül késsel kaparjuk le a tisztátalan részeket, az apró lábakat vágjuk le; csak az olló és a torok maradjon összefüggve a háttal. Hogy ezek szét ne hulljanak, arra különös gondot fordítsunk, mert másképpen nehéz elbánni a töltéskor vele. A rákokat igen sok vízben, kefével addig mossuk, míg csak a mosó víz tiszta nem marad; akkor töltsük meg rizskásával, vagy felvert galuskával. Az apró lábait tegyük mozsárba és jól törjük össze a mennyire a szívós, héjas rész engedi. Tegyünk egy kis lábasba, egy kanál zsírt, vagy vajat; ha a zsír forró lesz, rakjuk hozzá a tört ráklábakat és mindig keverve süssük addig, míg szép piros lesz a vaj, és száraz a rák törmelék, azután vegyük le a tűzről, mert könnyen megég és elbarnul, és akkor nem lesz szép piros a leves; öntsünk hozzá egy nagy kanál húslevest, aztán tálaláskor finom szitán szűrjük át a kész ráklevesbe.
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
SPAGETTI A TENGER GYÜMÖLCSEIVEL 40 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsét egy szitába teszem és szomahőmérsékleten mintegy 15 perc alatt hagyom kiolvadni. 25 dkg spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) főzök. Leszűröm és lecsepegtetem. 3-4 piros paprikát darabokra, 3-4 piros peperonit karikákra vágok. 3-4 paradicsomot kimagozok és felcsíkozok. 1 ek olajat egy serpenyőben felhevítek, majd a tenger gyümölcseit és a paprikákat magas hőfokon, keverés közben megpirítom. Hozzáadom a paradicsomcsíkokat. Sóval, citromlével és 7-8 ek vágott petrezselyemmel ízesítem.
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
KAGYLÓS SPAGETTI 1 üveg kagylókonzerv, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.A vajat megolvasztom, kissé megpirítom rajta a lisztet, majd felöntöm a tejjel. belekeverem a tejfölt, a vágott petrezselyemzöldet, a kissé összevagdalt zöldborsot, sózom, borsozom, majd beleteszem a leszűrt kagylókonzervet. 4-5 percig rotyogtatom. A spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem, tálra teszem és leöntöm a kagylós raguval.
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Palermói sült hal Hozzávalók (6 személyre): 8 szelet tengeri hal, 3 citrom, 1 pohár tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál (lehetőleg olíva-) olaj, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bors, halízesítő fűszerkeverék.Elkészítés: a halszeleteket mindkét oldalukon megszórjuk sóval, borssal, csipetnyi fűszerkeverékkel. Nagyobb serpenyőt egy evőkanál olajjal kikenünk, és a megtisztított fokhagymagerezddel jól bedörzsöljük. A serpenyő aljára két, karikára vágott citromot teszünk, óvatosan ráhelyezzük a halszeleteket, és kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben harminc percig sütjük. A halszeleteket a serpenyőből lapátkanállal kiemeljük, tálra téve melegen tartjuk. A harmadik citrom levét a tejszínnel és a serpenyőben maradt lével elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve öt percig főzzük. Ezzel a mártással leöntjük a melegen tartott halszeleteket, és forrón, vajas burgonyapürével tálaljuk, citromkarikákkal díszíthetjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás