Olasz konyha: Karácsonyi finomságok (fórum)

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsonyi finomságok

Ezt a témát Péter Emma indította 8 éve

Olasz finomságok, karácsonykor is!!!
Mit készítsünk az ünnepre, mivel kínáljuk meg a vendégeket és a családot?
Várom az ötleteket, hogy ki mivel készül az ünnepekre:o)

Hozzászólások eddig: 15

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Annyi receptet kinéztem, hogy még nem tudtam dönteni. Egy biztos, nem fogok sokfélét készíteni, már évek óta rájöttem, hogy a bőség zavarától a kedves kis családom nem tud mit kezdeni magával. Így aztán 1 hétig is ettük a maradékokat. Minden nap egy félét fogok készíteni és frissen. Sütit is max.2 félét sütök. Ha összeáll a kép megírom! Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

KARÁCSONYI MENŰ MI LESZ NÁLATOK? HAJNI

56275_f8d061a21054_s

christmas-108.gif

56276_9f7fc48127b0_s

IMG_8998.JPG

56277_9aa8510426e7_s

IMG_5882.JPG

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gesztenyés szelet
Hozzávalók:

Tésztához:
3 tojás
4 ek. liszt
3 ek. porcukor

Töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 zacskó vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 ek. kakaópor
kevés porcukor
csipetnyi só

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztalapokat. A tojás sárgákat keverjük ki porcukorral habosra, majd pedig öntsük hozzá a lisztet is, s óvatosan keverjük el csomómentesen. A tésztát egy kizsírozott tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk, s előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet. A puddingport felöntjük a tejjel, s felfőzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a gesztenyemasszát, kakaóport és ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval. Ha elkészült a krém, s a süteménylap is, akkor már csak egy őzgerincformában összeállítjuk a süteményt. Béleljük ki alufóliával. A tésztalapot törjük akkorára, hogy bele tudjuk helyezni a formába. Majd a krémet öntsük bele a kibélelt formába, a tetejére pedig törjük rá a maradék lapot. Így csomagoljuk be, s tegyük hűtőbe, hogy a lap megpuhuljon, s a sütemény összeálljon. Mikor kivesszük, s kiborítjuk tálra, akkor reszelhetünk vagy olvaszthatunk rá csokoládét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

MÁKOS_CITROMOS SÜTI
Hozzávalók:


A tésztához:
Ahány tojásfehérjét használunk, annyiszor
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy margarin
4-5 dkg darált mák
sütőpor
citromhéj

A mázhoz:
Ahány tojássárgánk van, annyiszor
10 dkg porcukor
1-2 citom leve (tojásmennyiségtől függetlenül)

Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük, ha kemény, mehet bele a porcukor, aztán a felolvasztott vaj vagy margarin, majd a sütőporral elkevert liszt. Legvégén a mák és a citromhéj. Jó sűrű tészta lesz. Ha nagyon sűrű, szoktam belerakni egy pohár natúr joghurtot, de mehet bele tej vagy tejföl is, épp, ami van otthon. Bele kell kenegetni a tepsibe, és addig kell sütni, amíg kész nem lesz. (Fogalmam sincs hány perc.)

Miközben a tészta sül, szépen ki lehet keverni a mázat. A porcukor megszitálásával nem érdemes vacakolni, úgyis elolvad.

Ha megsült a tészta, még melegen ráöntjük a tetejére a mázat, és megvárjuk, míg kihűl.

Kb. 5 tojásból gáztepsi méretű lesz a süti. A mázhoz nem feltétlenül kell mind az 5 tojássárgáját felhasználni, és a cukorból is le lehet csalni, de akkor ajálnatos visszatenni a mázzal leöntött tésztát a lekapcsolt sütöbe, úgy biztos megfelelő állagú lesz.

Ha valakit a diós verzió izgat, az ugyanígy készül, csak nem mákkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

DIÓS KRÉMES
Hozzávalók a tésztához: 5 tojássárgája, 30 dkg kristálycukor, 10 evőkanál víz, 12 dkg őrölt dió, 16 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 tojásfehérje.

A tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral és vízzel. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral kevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott lisztezett tepsiben közepes tűzön kisütjük.
A krémhez: 16 dkg őrölt dió, 8 evőkanál tej, 16 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 cl kaszinórum.
A diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. A kisült tészta tetejét meglocsoljuk rummal és rákenjük a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A bevonathoz: 10 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál tej.
A cukrot, kakaót sűrűre főzzük a tejben. Melegen belekeverjük a vajat és a langyosra hűlt csokoládét ráöntjük a megszilárdult krémre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Tengeri halfilé almás joghurtban sütve

Hozzávalók:
80 dkg tengeri hallé
1 db citrom
só, törött fekete bors
1 dl olaj
25 dkg alma
3 dl joghurt
7 csokor kapor
7 csokor metélőhagyma
1 dl tejszín
4 dkg vaj

A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, majd citromlével meglocsoljuk, és olajon mind-két oldalát világosra sütjük. A tejszínt, a joghurtot, a hámozott, majd lereszelt almát, a finomra vágott kaprot és metélőhagymát összekeverjük, ha kell, utána ízesítjük. Egy tepsit kivajazunk, belehelyezzük a halfiléket, ráöntjük a joghurtos öntetet, majd 160-180 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük. Burgonyával és vajas karottával forrón tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Harcsa tejszínes gombamártással

Hozzávalók: 4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé, só, 6-7 dkg liszt, a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj, a mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, 5 dkg vaj, 30 dkg csiperke, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, fél mokkáskanál őrölt bors, 2-2 dl tejszín és víz.
A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.
Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 659 kcal / 2755 kJ.
Italajánlat: száraz rosébor (Villányi kékfrankos rosé ’98).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Karácsonyi rakott hal fehérborban úsztatva

Hozzávalók (4-6 személyre):
2x40 dkg különböző fajtájú szálka nélküli színhalhús
1/2 kg halcsont vagy tisztított apróhal
1 kg héjában főzött, és áttört burgonya
10 dkg búzadara
1 fej finomra vágott és kevés olajon párolt vöröshagyma
őrölt fehér bors, só, szerecsendió
2 egész tojás
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
csapott kanál liszt
reszelt sajt, mogyorónyi vaj
vágott petrezselyemlevél, citrom.

A héjában főtt, megtisztított burgonyákat áttörjük, majd elkeverjük az apróra vágott pirított vöröshagymával, és az előzőleg 2 dl forrásban lévő vízzel felfőzött búzadarával. Sóval, őrölt fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük, vágott petrezselyemlevéllel színesítjük. A körömnyi kockákra vágott vegyes, szálka nélküli halhúst, a két tojássárgáját és fölvert habját, a kevés reszelt sajtot lazán hozzáforgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálban a kész masszát egyenletes vastagságban elosztjuk és 180 °C-os sütőben lassan átsütjük. Közben a halcsontból vagy apróhalból alaplét készítünk, amit kevés vöröshagymával, sóval és fehér borssal ízesítünk, és jó egyórai főzés után leszűrünk. A hallét tejszínes habarással sűrítjük, a fehérbor és kevés citromlé hozzáadásával pikánsra ízesítjük.
A ropogósra sült rakott halból szeletnyi darabot tányérra emelünk, amit a kész fehérboros mártással körülöntve, és vágott petrezselyemlevéllel megszórva azonnal tálalunk.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra
Egy adag: 3990 kJ/950 kcal
Ajánlott ital: siklósi olaszrizling.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Hamar itt a karácsony ilyenkor nem csak nálunk de az olaszok is nagyon készülődnek...mit főztök-sütés, mi lesz? Tervetek van már? Hajni klubvezető

55780_840e3246c9ab_s

4kortes.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Editkém megpróbálom magam jobban összekapni, mert itt van karácsony a nyakunkon. Egyenlőre nekem őszi szünet lesz a jövő héten, unokák itthon. Illetve Máté már most itthon van mert beteg.Fanninak a jobb keze már második hete gipszben még az ujja is /inhüvely gyulladás/ .Én írom a ház feladatokat. Szóval remélem rendeződnek soraim és tudok feltenni karácsonyi, általam már kipróbált recepteket.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu