Olasz konyha: A MARADÉK ÉLELMISZER FELHASZNÁLÁSA. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A MARADÉK ÉLELMISZER FELHASZNÁLÁSA.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 6 éve

Ha többet főzünk, vagy sütünk, főleg az ünnepek táján, van aki lefagyasztja a felesleget. Arra lennék kiváncsi, hogy mit csináltok a maradékokkal, az ünnepek után?

Hozzászólások eddig: 15

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Editkém, nagyon jó ötleteket írtál, köszike! A többi asszonyka hogy csinálja?Hajni

60387_47221a12287b_s

bolognai-ragu.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Krumpli fasírt

A maradék tört krumpliba tojást teszünk (az arány ugyan az mint a rendes fasírtnál), foghagymát, hagymát reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is. A masszákból kis fasírtokat készítünk, amiket zsemlemorzsában megforgatunk, majd forró olajban kisütünk.

Végül, ha normál (húsból készült fasírt) nem fogy el, vagy esetleg csak fel akarom melegíteni. Készítek egy pörkölt alapot, amelybe tejfelt keverek, és ebbe forgatom bele a maradék, vagy kihűlt fasírtokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Törtkrumpli maradék

Krokett

A maradék krumpli mennyiségétől függően 1-2 tojást bele ütünk, liszttel összeállítjuk, kis rudakat formázunk belőle, amit lisztbe megforgatunk, majd forró olajban kisütünk. Ehhez a változathoz akár még csokiöntetet is adhatunk. De fűszerezhetjük a masszát szerecsendióval, fekete borssal is, Ebben a változatban egy újabb köretet kapunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Kapros-juhtúrós nokedli

A kaprot apróra összevágjuk, zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk. Majd belekeverjük a maradék nokedlit (ilyenkor természetesen át is melegítjük) Végül rászórjuk a juhtúrót. Ha valaki ezt nem szereti , tehéntúróval is kitűnő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nokedli maradék
Maradékok felhasználása

Nokedli maradék

Készíthetünk belőle krumplis nokedlit. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és zsiradékon egy pici víz és só hozzáadásával megfőzzük, majd zsírjára pirítjuk. Fakanállal egy kicsit megtörjük, teszünk bele pirospaprikát, esetleg fekete borsot, majd bele keverjük a maradék nokedlit.
Savanyusággal kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Erre a témára, már régen írtunk...én bizony több adagosat főzök, mivel vannak napjaim, amikor rosszul vagyok, vagy orvoshoz megyünk, akkor a fagyasztóból kivesszük az előre főzött ételekből, s azt esszük.Én, mindent amit lehet, lefagyasztok...Hajni

59943_2d657452b57f_s

brushcetta_318926_84812.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Marikám, igen, ahol sokan vagytok, bizony meggondolandó, hogy minél kevesebb maradék maradjon! Köszike, hogy a témához, Te is hozzá szóltál! Puszi, Hajni

58932_82628ce223ba_s

citromfagyi.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Zsuzsikám, köszönöm, a hozzászólásodat! Jó főzöcskézést továbbra is...puszi, Hajni

58929_1233bd7b6555_s

IMG_8998.JPG

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Évikém, nagyon jók az ötleteid, olvassátok el...puszi, Hajni

Válasz

Németh Zsuzsa üzente 5 éve

Én mindíg csak annyit főzök, hogy el is fogyjon. Mivel drága az áram, így spórolok. 12 éve használok sütés főzésre villanyt. De ha mégis marad étel, akkor csak a húslevest, és levesbetéteket fagyasztom le. Én megtanultam személyre főzni, ugyanis ki ne szeretné a frissen készített ételeket. Ha párolt rizs maradna, akkor rizsfelfújtat készítek másnapra, bor, vagy vanília sodóval. Ünnep tájékán, minden elfogy, mivel a kedvencek kerülnek terítékre. Ha viszont új recepteket próbálok ki, annak is mindíg sikere van. A Príma Konyha magazinnak köszönhetem, mert régóta abból merítem a főzési tudásomat. Immáron a közösségi oldalakról is. Köszönök mindent,

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu