Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Ha többet főzünk, vagy sütünk, főleg az ünnepek táján, van aki lefagyasztja a felesleget. Arra lennék kiváncsi, hogy mit csináltok a maradékokkal, az ünnepek után?
Hozzászólások eddig: 15
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Krumpli fasírt
A maradék tört krumpliba tojást teszünk (az arány ugyan az mint a rendes fasírtnál), foghagymát, hagymát reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is. A masszákból kis fasírtokat készítünk, amiket zsemlemorzsában megforgatunk, majd forró olajban kisütünk.
Végül, ha normál (húsból készült fasírt) nem fogy el, vagy esetleg csak fel akarom melegíteni. Készítek egy pörkölt alapot, amelybe tejfelt keverek, és ebbe forgatom bele a maradék, vagy kihűlt fasírtokat.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Törtkrumpli maradék
Krokett
A maradék krumpli mennyiségétől függően 1-2 tojást bele ütünk, liszttel összeállítjuk, kis rudakat formázunk belőle, amit lisztbe megforgatunk, majd forró olajban kisütünk. Ehhez a változathoz akár még csokiöntetet is adhatunk. De fűszerezhetjük a masszát szerecsendióval, fekete borssal is, Ebben a változatban egy újabb köretet kapunk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Kapros-juhtúrós nokedli
A kaprot apróra összevágjuk, zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk. Majd belekeverjük a maradék nokedlit (ilyenkor természetesen át is melegítjük) Végül rászórjuk a juhtúrót. Ha valaki ezt nem szereti , tehéntúróval is kitűnő.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Nokedli maradék
Maradékok felhasználása
Nokedli maradék
Készíthetünk belőle krumplis nokedlit. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és zsiradékon egy pici víz és só hozzáadásával megfőzzük, majd zsírjára pirítjuk. Fakanállal egy kicsit megtörjük, teszünk bele pirospaprikát, esetleg fekete borsot, majd bele keverjük a maradék nokedlit.
Savanyusággal kínáljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Erre a témára, már régen írtunk...én bizony több adagosat főzök, mivel vannak napjaim, amikor rosszul vagyok, vagy orvoshoz megyünk, akkor a fagyasztóból kivesszük az előre főzött ételekből, s azt esszük.Én, mindent amit lehet, lefagyasztok...Hajni
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Németh Zsuzsa üzente 12 éve
Én mindíg csak annyit főzök, hogy el is fogyjon. Mivel drága az áram, így spórolok. 12 éve használok sütés főzésre villanyt. De ha mégis marad étel, akkor csak a húslevest, és levesbetéteket fagyasztom le. Én megtanultam személyre főzni, ugyanis ki ne szeretné a frissen készített ételeket. Ha párolt rizs maradna, akkor rizsfelfújtat készítek másnapra, bor, vagy vanília sodóval. Ünnep tájékán, minden elfogy, mivel a kedvencek kerülnek terítékre. Ha viszont új recepteket próbálok ki, annak is mindíg sikere van. A Príma Konyha magazinnak köszönhetem, mert régóta abból merítem a főzési tudásomat. Immáron a közösségi oldalakról is. Köszönök mindent,
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás